У ПРИГРЕВИЦИ У ТОКУ ТЕСТИРАЊЕ МЛАДИХ РУКОМЕТАША ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ ВОЈВОДИНЕ И СРБИЈЕ

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Пригревица је данас домаћин окупљања и тестирања преко 100 младих рукометаша из целе Покрајине након чега ће само најбољи добити прилику да наступају за репрезентацију Војводине, и уђу у шири избор за репрезентацију Србије.

Реч је дечацима старости до 14 година, који су у првом делу првенства наступали у Лиги млађих категорија Војводине. Они ће добити прилику да се, кроз тестирање и међусобно одмеравање снага, наметну за избор 15-орици тренера који ће дати своју стручну оцену квалитета, као и смернице за даљи рад у клубовима. Тестирању поред тренера и представника Рукометног савеза Војводине и Србије присуствује и селектор репрезентације Србије, Александар Савић.

-На тестирање се одазвало 100 играча са територије Војводине, 6 група са по 16 дечака. Обављено је мерење висине, тежине, ширинa и дужинa шаке, распон руку, вођење лопте и 20 метара трчањa. Након мерења одигравају се утакмице, свака група ће имати по две утакмице, а у савезу су одредили која група игра против које, и то ће трајати цео дан, каже Милка Никшић тренер РK Пригревица, којој је Рукометни савез Војводине доделио домаћинство за окупљање и тестирање дечака.

-Из пригревачког рукометног клуба на тесту је 8 дечака, а нашу регију представљају играчи РК Сомбор, РК Сомборелектро, РК Апатин, РК Брестовац и РК Бездан. Из нашег клуба данас су на тесту, голман Стефан Путник, лево крило Јован Тадић, леви бек Милан Лазић , средњи бек Ђорђе Миочиновић, десни бек Ђорђе Вилић, десно крило Срђан Kовчин, пивот Никола Дешић и још једно десно крило Немања Рајшић. Из РK Апатин на тестирању су леви бек Милош Браун, голман Милан Милићевић и лево крило Јован Трифковић, каже Милка Никшић.

ПРИЗНАЊЕ МИЛKИ НИKШИЋ НА РЕЗУЛТАТИМА

Пригревица је данас домаћин тестирања за рукометну репрезентацију Војводине и Србије захваљујући тренеру РK Пригревица Милки Никшић, која је заслужна за оснивање рукометне школе у овом месту, где са великим бројем полазника и озбиљним радом остварује високе пласмане и бројна признања.

-Милка Никшић је један посебан драгуљ српског рукомета. То је девојка коју смо ми у рукометном савезу препознали и схватили да у њу вреди улагати. Она је стипендиста Покрајинског секретиријата за спорт и омладину на предлог рукометног савеза Војводине. Ми ценимо и подржавамо то што она ради, јер мали је број таквих људи. Она сваког викенда води на такмичења сениорску мушку и сениорску женску екипу као и млађе категорије. Треба то ценити и поштовати и због тога апелујем на локалну самоуправу да је још више испрати и помогне, не само материјално него и технички да јој помогне. Она треба да се бави тереном а оне оперативне ствари треба на неки начин задужити неког другог како би без оптерећења дала пун допринос овом спорту, изјавио је генерални секретар РСВ, Слободан Вишекруна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.