ЛЕТЊИ ЕКОЛОШКИ КАМП У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Удружење љубитеља природе „Франц Шпајзер“ из Апатина организује летњи еколошки камп за децу од четвртог до осмог разреда основне школе. Камп под називом „Франц Шпајзер“ ће бити одржан од 13 до 16. августа 2019. године а котизација по детету је 4.000 динара, у шта је урачуната храна и дневни трошкови.

Са будућим природњацима радиће стручњаци, биолози и ветеринари, који већ имају искуство рада са децом. Деца ће у склопу кампа обилазити шуме, баре и ливаде које се налазе у околини Апатина, а посебан акценат током кампа биће стављен на значај пчела и других инсеката, као и на човеков утицај на околину. Малишани ће имати прилику да на терену уче о значају барске корњаче и других гмизаваца и водоземаца, а у оквиру посете хобиста ботаничара имаће могућност да упознају бодљикав свет кактуса и тајанствени свет биљака месождерки.

-Пошто се Апатин налази код Бачког Подунвавља, на обали реке Дунав одлучили смо да искористимо ове природне лепоте у едукативне сврхе. Циљ нам је да деца боље упознају природу која их окружује, односно да науче како да посматрају природу и да уоче њене вредности, каже Иван Ковач, председник Удружења „Франц Шпајзер“ .

У склопу кампа биће организована и јавна расправа о ентомофагији (једењу инсеката), а гости ће имати могућност да пробају батак скаквца. Дан за „микрокосмос“ ће бити посвећен живом свету под микроскопом, а за крај кампа је планирана и еколошка изложба.

Број учесника кампа је ограничен на 25, а пријаве и додатне информације могу се добити путем телефона 060/66-00-252.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.