ЗА ВИКЕНД СМЕНА ТУРИСТА! КОРИСТИТЕ АЛТЕРНАТИВНЕ ГРАНИЧНЕ ПРЕЛАЗЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Током предстојећег викенда очекује се још једна смена туриста због чега ће на путевима бити већи број возила, саопштио је Ауто-мото савез Србије, уз савет возачима да на пут крену у раним јутарњи или касним поподневнима сатима.

Због појачаног интензитета саобраћаја и грађевинске сезоне у пуном јеку, потребна је већа опрезност за воланом и више стрпљења.

Према најновијим информацијама Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза нема задржавања, док се на теретном терминалу ГП Хоргош чека пет сати.

Такође, често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске и Хрватске и тада задржавања могу бити вишесатна.

На алтернативном прелазу код Бачког Брега нема чекања.

-Транзитирање путника је појачано у доба туристичке сезоне. Од 15. јуна, када креће појачани промет, протранзитирало је око 80 000 путника, што значи око 15% више у односу на прошлу годину. Појачан је промет путника, држављана Турске, обзиром да они траже алтернативне правце да би избегли гужву на прелазима Хоргош и Келебија, истакао је Александар Јеж, командир станице граничне полиције Бачки Брег.

На само 25 километара од Сомбора, од априла 2018, од 7 до 19 сати ради и малогранични прелаз Растина на којем је путнички промет слабијег интензитета.

-У летњем периоду вероватно ће, као и у периоду туристичке сезоне, путнички промет бити појачан али свакако мањег интензитета него на већим граничним прелазима, објаснио је Александар Јеж, командир станице граничне полиције Бачки Брег.

Очекиване летње гужве и смена туриста упућују све више возила на алтернативне граничне прелазе.

Којим путем путовати слободан је избор, али када је о граничним прелазима реч, чини се да су прелази Бачки Брег и Растина, нарочито у време летње туристичке сезоне, прави избор. (РТВ)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *