У ПРИГРЕВИЦИ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ВЕСЕЛИНА ШЉИВАНЧАНИНА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Пригревици је одржана промоција књиге „У служби отаџбине“ Веселина Шљиванчанина, бившег пуковника ЈНА и хашког осуђеника. Присутне је поздравио и Милан Шкрбић, председник општине Апатин.

-Окупили смо се да причамо о прошлим временима, али и будућим која морају бити још боља. Пуковник Веселин Шљиванчанин није први пут у Пригревици која је у прошлом рату дала доста жртава. И није случајно баш овде, а не у неком другом месту наше општине. Прошлог пута смо ненајављено дошли на прославу Пригревчана и веома су се обрадовали када су га видели и срдачно га дочекали. И овог пута се надамо добром пријему, рекао је Милан Шкрбић, председник општине Апатин.

-У Пригревици сам био на Светосавском балу на којем сам се дивно провео. Према плану промоција било је да обиђем 10 до 15 градова и Пригревица је била на списку. Сваког дана обиђем два места, и говорим о својој књизи, а данас сам желео да имам само једну промоцију да бих са вама могао да проведем време. Ја сам обичан човек као и ви, пензионер, прошао сам много тога и доброг и лошег. Био сам под три спрата испод земље у тамници, постављали ми заседе и организовали атентате. И дан данас ме терају да ме ухапсе, то посебно раде Хрвати и код њих сам на црвеној потерници. Али, ја и даље живим својим нормалним животом. Оно што могу свима да поручим је да волите своју отаџбину и будете поносни на то, да поштујете своју веру, волите своју породицу, слободу, своју државу Србију и свој народ. Ми не треба да се плашимо тога. Ми немамо другу земљу. Нисам дошао да за мене гласате већ да вам кажем да желим да проживим лепо још ово година што ми је остало, рекао је, између осталог, бивши пуковник ЈНА.


Шљиванчанин је одговарао на питања публике, разговарао са њима о својим делима и потписивао књиге. Гостовање у Пригревици Шљиванчанин је искористио и за промоцију кампање пред предстојеће изборе.

-Да знате да сам овде због господина Вучића, због Српске напредне странке јер су они исто патриоти и људи који воле своју отаџбину и који раде све што могу да отаџбина Србија буде на бољем путу, рекао је Веселин Шљиванчанин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *