ПРОМОЦИЈА ПРАВИХ ВРЕДНОСТИ- ЂАЦИ НА БИЛБОРДИМА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

По узору на пројекте који се сваке године реализују у бројним градовима и општинама широм Србије а који организују удружења за промоцију друштвене одговорности, ове године се по први пут у општини Апатин на билборду нашла фотографија једног успешног ученика. Реч је о Марини Гајчин, матуранткињи апатинске гимназије „Никола Тесла“, носиоцу Вукове дипломе, кандидату за ученика генерације, освајачу другог места на државном првенству из математике, чланици сениорске репрезентације Србије у шаху.

Од прве до четврте године, Марина ниже успехе због којих се Гимназија, њени професори и другови, њена породица, али и грађани наше општине поносе њом.

-Много пута је пронела име наше општине и школе кроз градове у којима се такмичила, остваривала успехе и високе пласмане. Ово је само један од начина на који желимо да јој покажемо колико смо поносни што је наш ученик, каже, Милан Дражић, директор гимназије. Према његовим речима ова школа ће и убудуће својим најбољим ученицима посветити пажњу и промовисати њихове успехе и резултате.

Марина је oве годину у Новом Саду, на Републичком такмичењу у математици које је организовало Друштво математичара Србије освојила друго место. Такмичење је одржано на Департману за математику и информатику Природно-математичког факултета. Поред бројних школских признања, Марина је своје место међу 5 најбољих шахисткиња у Србији изборила са 16. години. Ова перспективна спортисткиња је учествовала на бројним првенствима света и Европе како у кадетској, јуниорској тако и у сениорској репрезентацији. Више пута је проглашавана за најбољу младу, као и најбољу сениорску спортисткињу општине Апатин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.