УСПЕШАН НАСТУП РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ У ОДБОЈЦИ НА ПЕСКУ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Сениорке и сениори Србије освојили су прва места на турниру прве рунде трећег Континенталног купа 2018 – 2020. у beach – volley који је одржан на плажи Штранд у Новом Саду, а све у оквиру квалификација за Олимпијске игре које ће наредне године бити одржане у Токију.

Нашим одбојкашицама и одбојкашима придружили су се одбојкашице Шведске и одбојкаши Белорусије, пошто су заузели друга места на турниру у Новом Саду.

Србију су у женској конкуренцији представљала два пара: Милена Матић/Тамара Миљевић и Наташа Савовић/Нина Шкарић. У конкренцији одбојкаша за Србију су играла такође два пара, Стефан Баста/Вукашин Рајковић и Ђорђе Клашнић/Милош Милић.

Србија је у Новом Саду играла са некомплетним саставом, с обзиром да су се током претходне седмице повредили Александра Алексић и Лазар Коларић.

Тренери мушке и женске репрезентације Србије на турниру у Новом Саду су били Ненад Татић и Милош Алексић, бивши играч одбојкашког клуба Апатин, сада тренер мушког одбојкашког клуба Сомбор.

Пласман у другу рунду су оствариле по две селекције из свих осам група пве рунде.

Директан пласман у другу рунду на основу ранг листе изборили су Чешка, Немачка, Холандија, Швајцарска, Русија, Финска, Пољска и Шпанија у конкуренцији одбојкашица, и Пољска, Летонија, Русија, Холандија, Норвешка, Италија, Аустрија и Шпанија у конкуренцији одбојкаша.

Друга рунда ће се играти у мају 2020, а Финални турнир од 22 до 28. јуна 2020. у Холандији и само победници ће изборити учешће на Олимпијским играма у Токију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.