OTVORENA ROĐENDANSKA IZLOŽBA UMETNIČKOG STUDIJA SOMBOR

KULTURA SOMBOR VESTI

Umetnički studio Sombor proslavio je četiri godine postojanja i rada otvaranjem izložbe na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“. Pre četiri godine, 27. aprila, Umetnički studio je počeo sa radom kao likovna sekcija UG „Bunjevačko kolo“ Sombor. Od 2016. godine se odvaja i nastavlja sa radom kao samostalno udruženje, pod nazivom Umetnički studio Sombor.

Na izložbi u Dečjoj biblioteci izloženi su radovi 50 polaznika, dece i mladih, uzrasta od 5 do 21 godinu. Radovi su rađeni različitim tehnikama, od ulja na platnu, akrila, akvarela, crteža olovkom i bojom do pastela. Izloženo je i nekoliko umetničkih fotografija, kao najava fotografske sekcije, koja bi u budućnosti trebala da počne sa radom pri udruženju. Prilikom otvaranja izložbe mladi umetnici zahvalili su se poklon slikama svima onima koji su pomogli rad Umetničkog studija tokom proteklih godinu dana. Slike su dobili firma „Ars“, koja uvek obezbeđuje vredne nagrade za najuspešnije umetnike, direktor i osoblje OŠ „Ivo Lola Ribar“ Sombor, gde Umetnički studio održava svoje radionice, kao i aktivisti somborskog Crvenog krsta, koji su tokom prošlogodišnjeg Umetničkog kampa održali obuku u realističkom prikazu povreda.

U programu otvaranja izložbe goste je pozdravio Miroslav Kolar, umetnik, a program su vodile polaznice Umetničkog studija Iva Hajnal i Simana Vuković.

Umetnički studio Sombor poziva sve talentovane mlade umetnike da se pridruže svakog vikenda od 17 sati u OŠ „Ivo Lola Ribar“.

Izložba je u Dečjoj biblioteci otvorena do 10. maja.

posetioci 1 posetioci 2 Simana i Iva