ПОБЕДА ЗОРАНА РАДИЧАНИНА И ТРЕЋЕ МЕСТО СНЕЖАНЕ МИЛОШЕВИЋ

APATIN SPORT VESTI

Атлетичари Атлетског клуба Апатина, протеклог викенда наступили су на 2. Ваљевском полумаратону (08.06.2019. године).

У конкуренцији од преко 300 такмичара и такмичарки, победу у мушкој конкуренцији однео је Зоран Радичанин, док је у женској конкуренцији Снежана Милошевић освојила треће место.

Зоран Радичанин је славио са резултатом 1 сат 23 минута и 01 секунду, испред Ивана Мишкељина члана АК 21.мај Београд који је истрчао 1 сат 23 минута и 25 секунди и трећепласираног Бранислава Срдића члана АК Хајдук маратон тима из Куле.

У женској конкуренцији Снежана Милошевић са резултатом 1 сат 43 минута и 51 секунде, освојила је треће место иза победнице Татиане Васиљевић из Лознице која је полумаратонску стазу истрчала за 1 сат 41 минут и 53 секунде и другопласиране Марие Москове из Београда која је истрчала 1 сат 42 минута и 32 секунде.

Полумаратонску стазу у Ваљеву успешно су претрчали и чланови АК Апатин Предраг Вејин и Драгомир Илић.

Зоран Радичанин је одмах по завршетку полумаратонске трке у Ваљеву наставио пут аеродрома Никола Тесла у Београду где је учествовао на трци (BEG Runway Run) која је одржана на писти аеродрома, са стартом после поноћи и на деоници од 5 км и 450 метара, освојио 4. место у мушкој конкуренцији. На трци је наступило блиту 700 такмичара.

Претходног викенда чланица АК Апатин Марија Бубало учествовала је на традиционалном Плитвичком полумаратону, где је успешно претрчала деоницу од 21 км и 097 метара.

Марија Бубало на Плитвицама

Наредног викенда у суботу 15.06., сениори АК Апатин наступиће у великом броју на 11. Трци пријатељства у Кули, где се очекује учешће преко 1000 учесника, док ће у недељу млади апатински атлетичари предвођени тренером Бојаном Томашевићем наступити на финалном такмичењу у мини вишебоју које се одржава у Црвенки.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *