HUMANISTIMA DODELJENE ZAHVALNICE

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

U organizaciji GO Crvenog krsta i grada,priređen je prijem u Skupštini grada Sombora i svečano uručene zahvalnice dobrovoljnim davaocima krvi, koji su dragocenu tečnost prošle godine dali 35, 50 i 75 puta.Zahvalnice su dobili i učenici osnovnih i srednjih škola koji su na literarno-likovnom konkursu „Krv život znači“ osvojili prvo, drugo i treće mesto i dramskoj sekciji OŠ “Avram Mrazović“ koja je nagrađena za motivacioni video spot.

Priznanja su uručili gradonačelnica Dušanka Golubović i predsednik Skupštine grada dr Zoran Parčetić.
-Zadovoljstvo je kada vidimo punu skupštinsku salu, a posebno kada je u sali prisutno toliko dece. Deca su danas prisutna zahvaljujući tome što su jednu humanu temu – dobrovoljno davalaštvo krvi na pravi način prepoznali i predstavili kroz literarni i likovni rad. Danas će biti pohvaljeni i na određeni način nagrađeni oni koji su krv nesebično davali. Svako davanje krvi je vredno, bez obzira da li je u pitanju 35, 50 ili 75 put. Za grad Sombor to je izuzetno značajno s obzirom da imamo dugu tradiciju dobrovoljnog davalaštva krvi i da smo, kada je u pitanju ova humana aktivnost, u samom vrhu države. Nadam se da će to biti praksa i ubuduće i da ćemo svi zajedno prepoznati jedan zajednički opšti interes u ovoj nesebičnoj aktivnosti, kazala je Golubovićeva i zahvalila se CK Sombor i Službi za transfuziju krvi koja godinama doprinosi sprovođenju ove humane aktivnosti.

Načelnica Službe za transfuziju krvi dr Sonja Janković, se zahvalila u ime svih ljudi koji su krv primili kada im je bila najpotrebnija.