УДРУЖЕЊЕ “ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА” ТРАЖИ ВОЛОНТЕРЕ ЗА ЕКОЛОШКУ АКЦИЈУ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У сусрет Међународном дану чишћења обала и Светском дану река, Екокараван организације “Чепом до осмеха” наставља своје започете активности. Кроз циклус еколошких акција чишћења под слоганом „Чисто из љубави“, коју ова хуманитарно еколошка организација реализује у сарадњи са компанијом „Лидл“, до сада су у 19 градова широм Србије међу којима су Суботица, Сента, Београд, Крагујевац, Крушевац, Горњи Милановац, Ниш, Врање, Нови Пазар и многи други, спроведене акције чишћења у оквиру којих је сакупљено преко 30 тона комуналног отпада са дивљих депонија, од чега је велики део одвојен и одвежен на рециклажу. Око ове идеје окупило се више од 2.000 активних волонтера, а одржане су и еколошко едукативне радионице за 1.500 деце предшколског и школског узраста. У овом циклусу који носи назив „Чисто из љубави – River CleanUp Collective“, акција чишћења ће 02. септембра 2023. године бити одржана у Апатину. Планирано је да акција почне у 8 часова, а тачну локацију која ће том приликом бити чишћена, организатори ће објавити благовремено и сви волонтери ће бити обавештени.

Из волонтерске организације “Чепом до осмеха” позивају све Апатинце који желе да учествују у овој акцији, да им се придруже као волонтери. Сви заинтересовани могу се пријавити попуњавањем контакт форме која се налази на сајту cepomdoosmeha.org.rs или слањем мејла на cepomdoosmeha@gmail.com , као и путем телефона на број 063/563-513 или 069/3113-100.

“Дођите да се дружимо и заједничким снагама уклонимо отпад из природе. Како нам је брига о животној средини јако важна, као и ширење свести о толеранцији и емпатији, сматрамо да је снажније повезивање и умрежавање са еколошким активистима, организацијама цивилног друштва, ученицима, студентима и локалним самоуправама важно и да заједничким снагама можемо да подигнемо свест о значају заштите животне средине. Ако желиш да будеш иницијатор промена у свом окружењу, а верујемо да желиш, докажи да је кључ у појединцу!”, поручују из волонтерске организације “Чепом до осмеха”.

Након Пирота, Јагодине и Апатина, сличне акције ће бити спроведене и у Шапцу, Сремској Митровици, Обреновцу, Бечеју и Врбасу.

Подсећамо да се Удружење „Чепом до осмеха“ бави сакупљањем пластичних чепова и од обезбеђених средстава купују помагала за децу са сметњама у развоју на нивоу целе Србије. Представљају најбољу дугорочну волонтерску акцију у нашој земљи и окружењу, а до сада су успели да обезбеде 81 ново помагало за децу и да сакупе око 1.100 тона пластичних чепова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *