Najnovije vesti
Početna » EKONOMIJA » ZAVRŠENI RADOVI UZ NASIP BAJSKOG KANALA OD GRANICE SA MAĐARSKOM
ZAVRŠENI RADOVI UZ NASIP BAJSKOG KANALA OD GRANICE SA MAĐARSKOM

ZAVRŠENI RADOVI UZ NASIP BAJSKOG KANALA OD GRANICE SA MAĐARSKOM

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi Sombora i JVP „Vode Vojvodine“ nasip uz Bajski kanal, od granice sa Mađarskom do uliva Bajskog kanala u kanalsku mrežu Bezdan-Bački Breg, nadomak Sombora, posle višedecenijskog nemara, sada je raščišćen i prohodan. Uz nasip je posečen deo drveća, okresane grane i šiblje zbog kojih se nije moglo proći nasipom.

Posao na uređenju nasipa i deponije uz Bajski kanal u ukupnoj dužini od oko 12 kilometara finansirali su grad Sombor i JVP „Vode Vojvodine“, a koštali su 8.760.940 dinara.

Uređenje nasipa i deponije uz Bajski kanal, koji su druga odbrambena linija od poplava, (prva je Dunavski nasip), u slučaju izlivanja Dunava, uz prekide zbog nepovoljnih vremenskih prilika, trajali su dva meseca.

Pred završetak radova, nasip su obišli Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice i Darko Radulović, član Gradskog veća za oblast poljoprivrede i zaštite životne sredine, i izrazili zadovoljstvo urađenim poslom.

Autor: Čedomir Milojević

Comments are closed.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top