MARINA GAJČIN I ĐURO BORBELJ NAJBOLJI SPORTISTI OPŠTINE APATIN ZA 2017. GODINU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Sportski savez opštine Apatin svečano je uručio priznanja najuspešnijim sportistima i sportskim kolektivima za 2017. godinu.

Po oceni stručnog žirija, sportiskinja godine je šahistkinja Marina Gajčin, a najbolji sportista je atletičar Đuro Borbelj.

U kategoriji mladih sportista nagrađeni su košarkaš Miloš Glušica član Košarkaškog kluba Dunav i Sanja Maleš članica Odbojkaškog kluba Apatin.

Za najboljeg stručnjaka u sportu proglašena je Milka Nikšić, trener rukometnog kluba “Pik” iz Prigrevice, dok je za najboljeg sportskog radnika izabran Đuro Kovačić iz Kajakaškog kluba Panonija.

Za najbolji sportski kolektiv u 2017. godini proglašen je Kuglaški klub Apatin, a najbolja sportska manifestacija je “Dunavski polumaraton” u ogranizaciji Atletskog kluba Apatin.

Dve nagrade su dodeljene posthumno. Za doprinos razvoju fitnes sporta u opštini Apatin nagradu je dobila tragično nastradala Milica Beslać, nagradu je primio njen brat Nenad Beslać. Za doprinos u razvoju fudbala u Prigrevici i brojne uspehe Fudbalskog kluba Bratstvo nagradu je dobio Goran Nesvanulica – Klipi, a priznanje je primio njegov sin Luka Nesvanulica.

Priznanja su sportistima uručili Aranka Binder pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu i Igor Kovačić bivši kajakaš i učesnik Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine.

Sportiste su u ime opštine Apatin i organizatora SSOA pozdravili predsednik Milan Škrbić i Dragan Popović, predsednik Sportskog saveza opštine Apatin.