U GALERIJI “MEANDER” OTVORENA IZLOŽBA RADOVA NEMANJE STOJKOVA

APATIN KULTURA VESTI

U Galeriji “Meander” Opštinskog kulturnog centra sinoć je otvorena izložba slika mladog somborskog umetnika Nemanje Stojkova.

O njegovom stvaralaštvu govorila je Zlata Đerić, magistarka književnosti, a brojne ljubitelje likovne umetnosti potom je pozdravio dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, koji je izložbu svečano proglasio otvorenom.

BenQ Digital Camera

zlata djericFONO:Zlata Đerić

dr smiljanic zivoradFONO:Dr.Živorad Smiljanić

Zainteresovani posetioci do 23. februara mogu videti portrete monaha i sveštenih lica, čija blagost i mirnoća opčinjava umetnika koji je prva likovna iskustva stekao u ateljeu poznatog somborskog vitražiste, slikara i pedagoga Stanislava Knazi.

BenQ Digital Camera

– Ovi portreti odaju blagost i duhovnu uzvišenost osoba koje nas gledaju sa platna, ali istovremeno odaju i čistu dušu umetnikovu, jer da nije tako, teško da bismo zastajali u pola koraka pred ovim delima. Na ovim slikama prepoznajemo i osećamo monumentalnost manastira, ali i svu veličanstvenost ljudskih gromada koje nam kroz svoj život, možda i nenamerno, šalju jasnu poruku o predanosti svojoj veri i našem Bogu – napisao je, između ostalog, Dušan Gladić u predgovoru kataloga.

Nemanja Stojkov rođen je 1978. godine u Somboru. Svoje radova izlagao je u Beogradu i Subotici, a ovo je njegova četvrta po redu samostalna izložba.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *