U APATINU U TOKU IZBORI ZA NARODNOG POSLANIKA I IZBORI ZA ČLANOVE U SAVETIMA PET MESNIH ZAJEDNICA

APATIN POLITIKA VESTI

U našem gradu danas se održavaju dopunski pokrajinski izbori za narodnog poslanika i izbori za članove u savetima pet mesnih zajednica. Meštani Apatina, Sonte i Prigrevice biraju između pet izbornih lista kandidata za članove saveta mesne zajednice, a meštani Svilojeva i Kupusine između dve.

Dopunski izbori za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu odvijaju se bez zabeleženih nepravilnosti. Svih 29 biračkih mesta u apatinskoj opštini je otvoreno, pa birači, kojih je ukupno upisano 26.899, nesmetano mogu da glasaju.

Dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, koji je pet puta bio biran za narodnog poslanika u Skupštini APV, glasao je u 9.30 na biračkom mestu broj 7.

Na izborima u našem gradu ukupno je osam kandidata za narodnog poslanika i to iz: SNS, SRS, DSS, SPS-PUPS-JS-SDPS, DS, SVM i dve grupe građana.

Prema podacima koje je Pokrajinska izborna komisija dobila od izbornih komisija, izlaznost birača do 12,30 časova u Izbornoj jedinici 3 Apatin bila je 20,23%, odnosno 5.443 birača.

Prema podacima koje je Pokrajinska izborna komisija dobila od izbornih komisija, izlaznost birača do 16,30 časova u Izbornoj jedinici 3 Apatin bila je 38,48%, odnosno 10.350 birača.

Za poslanika u pokrajinskoj skupštini, prema izbornim pravilima, biće izabran kandidat koji dobije većinu glasova birača koji su glasali, a ukoliko u prvom krugu niko ne dobije potrebnu većinu, glasanje će biti ponovljeno u roku od 15 dana. Na ponovljenom glasanju biće izabran onaj kandidat koji osvoji najveći broj glasova.

Glasanje na biračkim mestima sprovodi se do 20,00 časova.

Nakon zatvaranja biračkih mesta, Pokrajinska izborna komisija će, na osnovu podataka izbornih komisija izbornih jedinica, saopštiti preliminarne rezultate glasanja.

V. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *