POČELA IZBORNA TIŠINA

APATIN POLITIKA VESTI

Od sinoć je  zabranjena izborna propaganda preko sredstava javnog obaveštavanja, kao i javni skupovi i objavljivanje procene rezultata izbora.

Učesnici predstojećih izbora u Apatinu  za savete mesnih zajednica kao i ponovljeni izbori za mesto poslanika u Skupštini AP Vojvodine do četvrtka u ponoć mogli su da da budu u kampanji i da se obraćaju biračima,u četvrtak u ponoć je počela predizborna tišina, koja traje do zatvaranja biračkih mesta – 17 februara  u 20 sati.

Po zakonu, predizborna tišina počinje 48 sati pre održavanja izbora. Tako je  u tom periodu zabranjena izborna propaganda preko sredstava javnog obaveštavanja, javni skupovi i objavljivanje procene rezultata izbora.

U Uputstvu za sprovođenje izbora navedeno je da je u tom periodu na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno isticanje simbola podnosilaca izbornih lista, odnosno političkih stranka, koalicija, grupa građana i drugog propagandnog materijala.

Izbori za savet mesnih zajednica i  izbori za mesto poslanika u AP Vojvodini  biće održani 17. februara. Za mandate članova saveta mesnih zajednica  nadmeće se 19 lista, a za budućeg poslanika 8  kandidata.  Na ukupno 29 biračkih mesta u Apatinskoj opštini da glasa može ukupno 26.904 birača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *