У АКЦИЈИ ПОШУМЉАВАЊА ПОСАЂЕНО 3000 САДНИЦА БАГРЕМА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Чланови пчеларских и ловачких удружења са територије општине Апатин данас су у оквиру велике акције пошумљавања посадили 3000 садница багрема на деоници од “Хладњаче” до “Великог Салаша”.

Овој друштвено одговорној акцији присуствовали су председница општине Апатин Дубравка Kораћ и њен заменик Радован Ђукић, а међу волонтерима су се нашли и представници јавних предузећа општине Апатин, као и директор сомборске Опште болнице “Др Радивој Симоновић” Др Драган Растовић.

Председница Kораћ је изјавила да је садња садница у Апатину део широке акције пошумљавања која се обавља на територији целе земље.

– Општина Апатин се прикључује великој акцији која се спроводи на територији целе Србије. То смо и најавили прошле године када смо садили саднице јапанске трешње у Блоку 112. Овог пута пошумљавамо простор уз атарске путеве, изјавила је председница Kораћ.

Она се захвалила ЈВП “Воде Војводине” на донацији 3000 садница багрема, као и удружењима, њиховим члановима и бројним грађанима који су се прикључили данашњој акцији. Упутила је и апел пољопривредницима који користе тешку механизацију, посебно током пролећних радова да буду обазриви према садницама које су данас посађене.

Међу најбројнијим активистима током данашње акције пошумљавања су били чланови Удружења пчелара “Дунав” из Апатина.

За нас пчеларе багрем је је главна пчелиња испаша. Поред тога што су медоносна, ова стабла имају значајну улогу и у пољопривреди као ветрозаштитини појас јер спречавају ерозију тла, исушивање земље и пружају заштиту и живот другим корисним инсектима и птицама, каже Раде Стевановић, председник удружења. Он је поздравио иницијативу локалне самоуправе на пошумљавању атарских путева коју ће како каже, чланови пчеларских удружења и у наредном периоду свесрдно подржати.

Поред 100 волонтера који су обављали садњу, акцију су значајно подржали ЈKП „Наш Дом“ и ЈП “Војводинашуме” који су бушењем рупа, допремањем воде, алата и садница претходних дана пружали техничку подршку.

1 thought on “У АКЦИЈИ ПОШУМЉАВАЊА ПОСАЂЕНО 3000 САДНИЦА БАГРЕМА

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *