„АНИНО ЗАБАВИШТАНЦЕ“ ОДУШЕВИЛО АПАТИНСКЕ МАЛИШАНЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Протекле суботе у Великој сали Дома културе Апатин, за децу најмлађег узраста, премијерно је одиграна представа „Анино забавиштанце“, Ане Пешић.

Наставница солфеђа Ана Пешић и идејни творац ове дечије представе за радио Дунав је рекла.

-Супруг и ја смо музички образовани, имамо троје деце и решили смо да направимо неки наш пројекат. Просто нам је фалило материјала, неког новог садржаја за децу, и то је кренуло као таква идеја. Успели смо да набавимо опрему, као што су рефлектори и зелено платно и кренули да снимамо видео по видео, а онда смо добили идеју да можемо све те наше песме објединимо у једну целину са драмским текстом и направимо једну представу или мјузикл, сазнајемо од Ане.

Ана и њен супруг Александар су првобитно осмислили идеју да снимају видео прилоге на познатом јутјубу, где су отворили едукативни канал под истоименим називом, снимајући занимљиве прилоге са своје три девојчице, Заријом, Стефанијом и Василисом. Првобитна идеја прерасла је у једну предивну представу са едукативним, ведрим и занимљивим текстовима намењеним деци.

Ана, Зарија, Стефанија и Василиса су заблистале на сцени, као да једноставно ту и припадају. Низала се песма за песмом, деца у публици су одушевљено пратила „Анино забавиштанце“ од прве па до последње нумере која је изведена.

Први јавни наступ породице Пешић на сцени позоришта можда би најбоље могао да се опише речима „као риба у води“ јер су заиста тако и деловали. Складно, уиграно и природно.

Желимо им још много успешних представа у будућности, као и дуго „играње“ забавиштанцета.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *