PRIJAVA ZA RATNE DNEVNICE DO KRAJA JUNA

APATIN EKONOMIJA VESTI

Udruženje ratnih veterana „Patriotski front“ iz Apatina pozvalo je danas učesnike odbrambenog rata 1999. godine koji još uvek nisu predali zahtev za podnošenje tužbe i naknadu nematerijalne štete zbog pričinjene diskriminacije, a u vezi neisplaćenih ili delimično isplaćenih dnevnice za vreme provedeno u jedinicama Vojske Srbije ili Ministarstva unutrašnjih poslova.

Poziv da to učine, uputio je predsednik Opštinskog odbora URV „Patriotski front“ iz Apatina Jovica Cvetićanin. Prema njegovim rečima ova organizacija vrši prikupljanje i dostavu zahteva advokatskoj kancelariji koja će zastupati interese oštećenih građana koji su u vreme ratnih dejstava 1999. bili mobilisani u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije .

-Do sada je prikupljeno i sudu u Somboru dostavljeno skoro 1400 takvih zahteva i sudski postupci su u toku još od novembra 2017. godine, kaže Cvetićanin i dodaje da su usluge advokatske kancelarije potpuno besplatne, a sav dosuđeni iznos nematerijalne štete će biti uplaćen na  tekući račun građana koji su oštećeni.

Cvetićanin objašnjava da su povod spora neisplaćene „ratne dnevnice“ za vreme provedeno u ratu, tj. različito postupanje Vlade RS u odnosu na učesnike rata iz različitih delova zemlje. Građani koji smatraju da su oštećeni u ovom procesu traže odluku suda da li je bilo diskriminacije.

Udruženje ratnih veterana „Patriotski front“ će prikupljati zahteve do 30.06.2018. godine. Kontakt telefon za dodatne informacije 063/819-52-32.