TRENING ZA AKTIVISTE NA PROGRAMU PREKOGRANIČNE SARADNJE SRBIJE I HRVATSKE

APATIN DRUŠTVO VESTI
Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji raspisala je poziv za Trening za aktiviste na Programu prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske koji će se održati u Subotici, Šidu, Bačkoj Palanci i Apatinu. Učesnici Treninga će imati priliku da uče o osnovama ljudskih prava, mehanizmima njihove zaštite, suočavanju sa prošlošću, kao i da razgovaraju o problemima u vezi sa položajem manjina u lokalnim zajednicama.
Projekat će povezati osam gradova u Srbiji i Hrvatskoj: Suboticu, Apatin, Šid, Bačku Palanku, Osijek, Vukovar, Pakrac i Slavonski Brod. Treninzi će se održati: 4. oktobra u Bačkoj Palanci, 11. u Šidu i 18. oktobra u Subotici i Apatinu, a organizator pokriva sve troškove Treninga.
– Cilj Programa prekogranične saradnje je uključivanje mladih iz osam pograničnih opština u Srbiji i Hrvatskoj radi promocije jednakosti, tolerancije i poštovanja različitosti, kao ključnih vrednosti koje doprinose održivom napretku u evropskim integracijama u oba društva. Nosioci ovih vrednosti će biti aktivisti i aktivistkinje okupljeni sa idejom da rade na afirmaciji, promociji i primeni ideja kulture nenasilja, ljudskih prava, dijaloga, saradnje i svesti o značaju društvenih promena – izjavila je koordinator projekta za apatinsku opštinu Milica Milosavljević iz Udruženja građana “MRAV” koje podržava ovaj projekat.
Na konkurs se mogu prijaviti mladi od 18 do 35 godina sa aktivističkim iskustvom i mestom prebivališta u jednom od gore navedena četiri grada u Srbiji, a koji u toku dužeg vremenskog perioda, odnosno do kraja 2014. godine, mogu da se posvete programu.
Prilikom prijave, čiji je krajnji rok 3. oktobar, potrebno je poslati radnu biografiju (CV) i motivaciono pismo na e-mail adresu konkurs@yihr.org.
Za dodatna pitanja možete kontaktirati Đorđa Bojovića na djordje.bojovic@yihr.org ili telefonom na 011 30 35 145.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *