SREDNJA GRAĐEVINSKA I DRVOPRERAĐIVAČKA STRUČNA ŠKOLA OBELEŽILA 35 GODINA USPEŠNOG RADA I POSTOJANJA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Srednja građevinska i drvoprerađivačka stručna škola proslavila je 35 godina uspešnog rada i postojanja.

Svečanost u Velikoj sali Doma kulture otvorio je Milovan Blanuša, direktor škole, koji je govorio o njenom radu i istorijatu. Brojne prisutne pozdravio je i dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, rekavši, između ostalog, da je lokalna samouprava školi za jubilej poklonila savremeni računar.

BenQ Digital Camera

BenQ Digital Camera

U kolažnom programu predstavili su se učenici i profesori sa gostima iz Gimnazije “Nikola Tesla”.

Članovi dramske sekcije izveli su premijeru predstave “Beton lejdis”. U razigranoj i lepršavoj predstavi, koju je režirala profesorka Ksenija Šijakov, nastupilo je 8 mladih glumaca u 14 glavnih uloga. Ovo je, kako kažu, jedina predstava u kojoj su sve uloge glavne.

BenQ Digital Camera

Tekst kao prepisan iz života, knjiga, šarenih časopisa i internet stranica, uz podršku Stefana Damjanovića, Nemanje Oreščanina, Predraga Cvetkovića, Duška i Mirjane Mešinkovski, maestralno su odigrali: Milica Baćanov, Olivera Jakšić, Nikolina Vasić, Danijela Beli, Nikita Ivakić, Daniela Krivošija, Milan Medić i Nataša Predolin.

BenQ Digital Camera

Pesmom su se predstavili: profesorka Ksenija Šijakov i učenice Gimnazije “Nikola Tesla” Milica Maleš i Ana Graovac, a na gitari su ih pratili Vuk Mijatović i profesor Dalibor Dragović. Program je završen tradicionalnim srpskim kolom, koje su započele učenice građevinske, a spontano su im se pridružili i ostali učenici zajedno sa direktorom.

BenQ Digital Camera

BenQ Digital Camera

BenQ Digital Camera

U Galeriji “Meander” Opštinskog kulturnog centra prethodno je otvorena izložba zanimljivih učeničkih radova, nastalih na časovima praktične nastave, a o njoj su govorili Radmila Savčić, istoričar umetnosti i viši kustos galerije, i direktor Blanuša.

BenQ Digital Camera

Na sportskim terenima škole održane su i sportske igre, a organizovana je i svečana sednica nastavničkog veća.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *