ДАНАС У АПАТИНУ ПРИКУПЉЕНО 30 ЈЕДИНИЦА КРВИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Црвени крст Апатин је у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, данас у просторијама апатинске библиотеке “Миодраг Борисављевић” организовао нову акцију добровољног давања крви.

Акцији се одазвало тридесет потенцијалних давалаца, а након лекарског прегледа сви су дали драгоцену течност. Подршку данашњој акцији добровољног давања крви је пружио и Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин.

Као и сваке године у време годишњих одмора, смањене су резерве крви, па је др Душко Берић из Завода за трансфузију крви Војводине апеловао на грађане да се одазову акцијама које ова установа организује.

-Задовољни смо данашњим одзивом Апатинаца, посебно када се узме у обзир чињеница да је почела сезона годишњих одмора и да многи нису у граду. Желим да истакнем да је потребно да се даваоци одазову на акције које организујемо, јер су смањене резерве крви, посебно сада у летњем периоду. Највише нам недостаје А и нулта крвна група, са нагласком на РХ негативне крвне групе, али наравно, и свака друга крвна група је добродошла. Данас смо забележили и неколико првих давања, а увек охрабрује када се даваоци одазову први пут. Они се том приликом увере да то није ништа страшно, и да давање крви не траје дуго. Дакле, свако ко издвоји мало времена на свака три или четири месеца, у зависности да ли је у питању жена или мушкарац, може некоме да спаси живот, закључио је Берић.

Информације о недељном плану акција добровољног давања крви по градовима, заинтересовани могу да пронађу на сајту budidavalackrvi.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *