U APATINU USPEŠNO ODRŽAN DRUGI MEĐUNARODNI SAJAM “TRADICIJA ZA BUDUĆNOST”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Udruženje “EcoRuralNet”, uz podršku opštine Apatin, uspešno je proteklog vikenda organizovalo Drugi međunarodni sajam pod nazivom “Tradicija za budućnost”, koji je u centru grada okupio rekordan broj učesnika iz Srbije i Hrvatske, a brojni posetioci uživali su u zanimljivim proizvodima domaće radinosti.

BenQ Digital Camera

Sajam je zvanično proglasio otvorenim dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, a naš grad tim povodom posetili su gradonačelnici Erduta, Belog Manastira i Sombora. U prigodnom kulturno-umetničkom programu predstavila su se amaterska kulturno-umetnička društva iz Bačke i Baranje.

BenQ Digital Camera

Cilj dvodnevne sajamske manifestacije izložbeno-prodajnog karaktera, prema rečima organizatora, bio je promocija tradicionalnih zanata, ruralnog turizma, tradicionalne poljoprivrede i kulturne baštine.

BenQ Digital Camera

Sajam je nastao iz evropskog projekta “Tradicija za budućnost – seoski turizam bez granica” u IPA II programu prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2007 – 2013. godine, koji su sproveli opština Apatin, Centar za preduzetništvo iz Osijeka i partneri na projektu opštine Apatin.

V.  M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *