DVODNEVNI MUZIČKI FESTIVAL „METAL MAY FEST“ 31. MAJA I 1. JUNA U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Omladinsko udruženje volontera grada Apatina, uz podršku Kancelarije za mlade i Udruženja građana „MRAV“, organizovaće 31. maja i 1. juna dvodnevni muzički festival pod nazivom „Metal may fest“.

Ulaz i kamp su besplatni, a nastupiće ukupno petnaest sastava iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovačke.

– Ovim međunarodnim festivalom želimo da afirmišemo mlade bendove i pružimo im priliku da naprave jedan korak dalje i pokažu šta umeju. Cilj je, između ostalog, da predstavimo naš grad u najboljem svetlu i nadamo se da će Apatin u budućnosti postati jedno od kultnih mesta okupljanja mladih željnih dobrog zvuka i provoda – kaže Branko Sarač, inicijator i koordinator ovog muzičkog događaja, ističući da su svoj dolazak najavili brojni ljubitelji ove vrste muzike iz Srbije i regiona.

metalfest

Prvog dana nastupiće: legendarni „Bombarder“ iz Sarajeva, zatim „War-engine“ iz Novog Sada, „Void inn“ iz Beograda, „Misfits mania“ i „Infidel“ iz Sombora, kao i domaćini iz Apatina „HSF“ i „Prototype unleashed“.

U subotu, 1. juna, na bini će se pojaviti: „Attera“ iz Osijeka, „Last chance“ iz Slovačke, „Piknik“, „Horror piknik i „M.A.D.“ iz Novog Sada, „Korowai kuru“ iz Sombora, „Awaited“ i „Etnika“ iz Apatina.

Festival će, prema najavama organizatora, biti održan u blizini stadiona Fudbalskog kluba „Mladost“ – preko puta Brodogradilišta. Početak muzičkog programa obe večeri zakazan je za 19 sati.

Veselin Mašić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.