DVODNEVNI MUZIČKI FESTIVAL “METAL MAY FEST” 31. MAJA I 1. JUNA U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Omladinsko udruženje volontera grada Apatina, uz podršku Kancelarije za mlade i Udruženja građana “MRAV”, organizovaće 31. maja i 1. juna dvodnevni muzički festival pod nazivom “Metal may fest”.

Ulaz i kamp su besplatni, a nastupiće ukupno petnaest sastava iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovačke.

– Ovim međunarodnim festivalom želimo da afirmišemo mlade bendove i pružimo im priliku da naprave jedan korak dalje i pokažu šta umeju. Cilj je, između ostalog, da predstavimo naš grad u najboljem svetlu i nadamo se da će Apatin u budućnosti postati jedno od kultnih mesta okupljanja mladih željnih dobrog zvuka i provoda – kaže Branko Sarač, inicijator i koordinator ovog muzičkog događaja, ističući da su svoj dolazak najavili brojni ljubitelji ove vrste muzike iz Srbije i regiona.

metalfest

Prvog dana nastupiće: legendarni “Bombarder” iz Sarajeva, zatim “War-engine” iz Novog Sada, “Void inn” iz Beograda, “Misfits mania” i “Infidel” iz Sombora, kao i domaćini iz Apatina “HSF” i “Prototype unleashed”.

U subotu, 1. juna, na bini će se pojaviti: “Attera” iz Osijeka, “Last chance” iz Slovačke, “Piknik”, “Horror piknik i “M.A.D.” iz Novog Sada, “Korowai kuru” iz Sombora, “Awaited” i “Etnika” iz Apatina.

Festival će, prema najavama organizatora, biti održan u blizini stadiona Fudbalskog kluba “Mladost” – preko puta Brodogradilišta. Početak muzičkog programa obe večeri zakazan je za 19 sati.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *