СОМБОР МЕЂУ ПРВИМ ГРАДОВИМА КОЈИ ЋЕ УВЕСТИ 5Г МРЕЖУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Сомбор ће ускоро бити један од првих градова са 5Г мрежом, каже градоначелница овог града Душанка Голубовић.

“Поред радова на увођењу 5Г мреже, у току је реконструкција пута Сомбор-Баја, почињу радови на изградњи новог пута Стапар-Сивац. Истовремено очекујемо обнову пута Сомбор-Врбас, као и почетне радове на изградњи брзе саобраћајнице од Врбаса до граничног прелаза у Бачком Брегу. Осим тога, да би се уредило заштићено језгро нашег града, почети су радови на реконструкцији објеката јавне намене: Грашалковић палати, Галерији “Милан Kоњовић”, згради Жупаније…”, каже за “Политику” Голубовић.

Kако каже, циљ је унапредити живот грађана Сомбора и тако да се заустави тренд опадања броја становника, посебно када су млади у питању.

“Отворени су нова амбуланта и вртић, а реконструисане су и централне просторије Дома здравља и основне школе. У плану су изградња новог великог објекта унутар болничког комплекса и санација хируршког блока болнице, адаптација Геронтолошког центра, као и зграде Центра за социјални рад.”

Градоначелница каже да град подржава младе кроз бројне програме и активности, мерама у области запошљавања, али и стипендијама у току школовања.

“У Сомбору свако дете је добило место у вртићу, почели смо куповину кућа младим брачним паровима, као и помоћ у кући за самохране родитеље и породице са више деце. Покренут је програм финансирање четвртог покушаја вантелесне оплодње. У плану је и оснивање агробизнис центра за помоћ младим брачним паровима на селу.”

Према њеним речима, у претходне три године Сомбор бележи константан и значајан пораст броја туриста, а резерват биосфере Бачко Подунавље се од прошле године налази под заштитом УНЕСKО-а.

У Сомбору има више од 1.000 малих и средњих предузећа, а град је препознат од стране инвеститора као град сигурног улагања и повољних пословних услова, каже Голубовић за Политику.

Политика

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *