ДВЕ ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ ЗА АТЛЕТСКИ КЛУБ АПАТИН НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ И СЕНИОРКЕ У УЛТРАМАРАТОНУ НА 12 САТИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Победе Душана Момића и Слађане Дечермић

После одличних резултата младих атлетичара Атлетског клуба Апатина у Сплиту и сениора Ђуре Борбеља на сениорском Првенству Србије у Крушевцу, на најбољи начин окончан је предпоследњи викенд септембра, сјајним наступом на Првенству Србије у ултрамаратону на 12 сати трчања, које је одржано у Београду (Калемегдан, Доњи Град), 21. и 22.09.2019. године и на којем је наступило три члана.

Сјајан наступ и победу остварио је Душан Момић, нови члан АК Апатин, који је истрчао одличну трку и одолевши притисцима сјајне конкуренције, освојио титулу сениорског првака Србије, истрчавши за 12 сати, 134 километара и 270 метара, вицешампионску титулу освојио је Ненад Живковић из АРК Маратонац Крушевац (133 километра и 660 метара), бронзано одличје освојио је члан АК Динамо Панчево, Михал Шуља који је истрчао 118 километара и 720 метара.

У трци је наступио и други члан АК Апатин Жељко Пековић, који је истрчао сјајну трку и са резултатом 117 километара и са тим резултатом освојио четврто место. У конкуренцији за Првенство Србије наступило је 12 такмичара.

У женској конкуренцији која је није била најквалитетнија, наступила је и одлично истрчала, сениорка АК Апатин Слађана Дечермић, која је победила у на Првенству Србије са резултатом 85 километара и 410 метара, испред чланице Атлетског клуба Младост Ужице, Невене Арсић Грацин и Теодоре Јевтић АРК Екомаратон Београд.

Технички делегат Атлетског савеза Србије на Првенству Србије био је Горан Чегар.

Сениори Атлетског клуба Апатин у 2019. години, освојили су до сада пет медаља на сениорским Првенствима Србије, 3 златне, 1 сребрну и 1 бронзану (злато је освојио Жељко Кончар на Првенству Србије на 6 сати које је одржано у марту на Ади Циганији, сјајном трком и победом са истрчаних преко 80 километара, док је две медаље освојио Ђуро Борбељ на Првенству Србије на стази у Кршевцу (сребрну на 3000 метара са препрекама и бронзану на 3000 метара).

Упоредо са учешћем на такмичењима, Атлетски клуб Апатин, спроводи припремне радње за организацију 24. Апатинског Дунавског полумаратона, који се одржава 20.10.2019. године, и за који је до сада пријављено преко 550 учесника иy више земаља. Пријаве и информације се могу добити преко сајта трке: www.dunavskipolumaraton.com или на емаил адресу: dunavskipolumaraton@gmail.com.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *