ПОЧЕО 13. МЕЂУНАРОДНИ ЕДУКАТИВНИ КАМП ЗА МЛАДЕ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

На теренима код Специјалне болнице за рехабилитацију “Јунаковић” Апатин у току је 13. Међународни едукативни камп за младе под називом “Сабор 2022”, који организује Удружење ратних ветерана српских земаља “Патриотски фронт”. Камп који траје до 22. јула је свечано отворио државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања пуковник Миодраг Капор, а након интонирања химне Републике Србије полазницима и гостима су се обратили и представници организатора.

Овај камп је намењен деци из породица ратних ветерана, ратних војних инвалида и погинулих бораца, као и младима из региона, а манифестација за циљ има едукацију младих на темељу истинских животних вредности, промоцију здравог начина живота, превенцију у борби против наркоманије и болести зависности, развој патриотизма и еколошке свести. Акценат је стављен и на помоћ деци са лошијим социјалним статусом, ресоцијализацију ратних ветерана, превенцију у борби против насиља у породици, пружање психосоцијане помоћи угроженима, промоцију бављења спортом, али и на упознавање са историјом, културом, традицијом…

Деца током десетодневног боравака пролазе кроз програм кампа који је тематски подељен у три целине. Едукативни део обухвата предавања из историје, културе, традиције, језика, медицине, итд, у спортском делу деца бирају фудбал, одбојку, тенис, пливање, док им је у оквиру забавно-рекреативног дела на располагању бесплатно коришћење базена Бање „Јунаковић“, а у вечерњим сатима драмски и музички програм уз логорску ватру.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *