PRVI FESTIVAL ZANATSKOG PIVA U SUBOTU U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI

U organizaciji udruženja građana “Moj Apatin” u subutu 23. decembra 2017. godine sa početkom od 18 sati održaće se Prvi festival zanatskog piva u Apatinu. Organizatori su pripremili i bogat zabavni program pa će tako posetioce zabavljati bend “Liga izuzetnih džentlmena”, a društvo će im praviti lokalni DJ-jevi. Ljubitelji piva će imati priliku da probaju piva iz proizvodnje sedam kraft pivara i to Carstvo piva – Novi Sad, Beerokrate – Novi Sad, Ravangrad – Sombor,  Kabinet – Sopot, Dogma – Beograd, Dilemma – Pančevo, 3beer – Novi Sad.

Festival će se održati u sali “Čović stil”, a ulaz je besplatan.

Povodom festivala danas je kraj Dunava održana konferencija za novinare na kojoj je govorio predstavnik udrućenja Moj Apatin, Vladimir Simin. -Ideja je bila da to bude prva akcija udruženja kojom bi se predstavili građanima opštine Apatin. Smatramo da je Apatin grad piva ali da se na tom polju veoma malo radilo, pa je ovaj festival jedan korak napred kao promociji Apatina kao takvog. Ovim putem bi pozvao sve da dođu u subotu i da se dobro zabave. – rekao je Vladimir.

FONO Vladimir Simin

Udruženje građana “Moj Apatin” neformalno postioji već negih 10 godina, ali ono aktivno radi poslednjih nekoliko meseci. Od Simina smo saznali da su neki od ranijih članova i danas aktivno uključeni u rad udruženja kao i da je svako sa novom idejom uvek dobrodošao u ovo udruženje.

-Ovo udruženje je iza sebe imalo nekoliko veoma dobrih akcija, ali je pre nekoliko godina prestalo sa radom. Želeli smo da ovo udruženje opet pokrenemo i da pokušamo da pružimo nešto više Apatinu i ljudima koji žive u njemu. Sastav udruženja je vrlo šarolik i pozvao bih sve koji imaju neko dobru ideju da nam se priključe. – kazao je Simin.

Simin je dodao da su neki od prevashodnih ciljeva udruženja održivi razvoj lokalne zajednice, razvijanje turističkih i kulturnih potencijala, humanitarne akcije, omladinski rad itd.

-Trudićemo se da budemo generator dobrih stvari u Apatinu. Letos smo mogli da vidimo neke pomake, tipa organizovanje Deer and Beer festivala, uređenja plaže itd. Pokušaćemo kao nevladin sektor da širimo priču sa svojim inicijativama.- izjavio je Vladimir Simin.

FONO Vladimir Simin

Vladimir Simin, Moj Apatin