СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ОДЛУКУ О ПРОДАЈИ ЗЕМЉИШТА У СЛОБОДНОЈ ЗОНИ

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Одборници Скупштине општине Апатин дали су сагласност на предлог одлуке о продаји грађевинског земљишта у Слободној зони на кат. парц. бр. 7805/25, површине 5,5 хектара, једином понуђачу – компанији „Bionex“ д.о.о за 64,3 милиона динара.

Kако је на скупштини речено, Оглас о продаји земљишта ради изградње објеката индустрије и складишта је трајао тридесет дана и на њега се јавило предузеће “Bioneks” д.о.о, из Апатина које је као једино заинтересовано извршило уплату депозита у износу од 32 милиона динара.

Шеф одборничке групе СПС-а, Милош Ђерић у свом излагању је подржао продају земљишта у Слободној зони која је према његовим речима од највећег интереса за општину Апатин.

– Довођење страних инвеститора и капитала погодује развоју економије како општине Апатин, тако и Републике Србије уопште. Поред нових радних места ова инвестиција представљаће значајан приход локалној самоуправи кроз разне порезе, изјавио је Ђерић.

Уговор о продаји, биће потписан следеће недеље када инвеститор уплаћује нову траншу новца. Након потписивања крећу рокови по којима је дужан да исходује грађевинске дозволе за изградњу погона и складишта, у којима ће се, како сазнајемо производити фолије са широком применом у пољопривреди и грађевинарству.

Општина Апатин се према овом уговору у сврху комуналног опремања обавезала финансирати изградњу прикључног електро вода са трафо станицом снаге до 2 МW, а по условима надлежне електродистрибуције у износу до 12 милиона динара.

1 thought on “СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ОДЛУКУ О ПРОДАЈИ ЗЕМЉИШТА У СЛОБОДНОЈ ЗОНИ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *