У АПАТИНУ ПОТПИСАН УГОВОР О НОВОЈ ИНВЕСТИЦИЈИ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

У Апатину је потписан уговор о инвестицији компаније “Bionex”која намерава да у Слободној зони Апатин изгради фабрику на 5,5 хектара, у првој фази уложи 5 милиона евра и запосли 30 радника.

Уговор о купопродаји земљишта у Слободној зони на кат. парц. бр. 7805/25 вредан 64 милиона динара су потписале председница општине Апатин Дубравка Kораћ и заступница предузећа “Bionex” Јелена Бараћ.

“Bionex” је домаће предузеће са швајцарским капиталом којe планира градњу погона за производњу биоетанола.

Председница општине Апатин Дубравка Kораћ је истакла вишеструки значај ове инвестиције за локaлну самоуправу, од нових радних места до прихода на име пореза и продаје земљишта по тржишној вредности.

Оно што је посебно важно за општину Апатин је што након неколико година парцела у индустријској зони продата по реалној тржишној цени. Мислим да је то велики успех за нашу општину. Градња фабрике би требала да почне у марту, када инвеститор исходују све неопхопдне дозвола. На почетку ће посла бити за тридесетак радника, после чега би инвестиција требала даље да се развија, а компанија шири своје производне капацитете, рекла је председница општине Апатин Дубравка Kораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.