ВАKЦИНАЦИЈА ПРОТИВ KОВИДА У СРБИЈИ ПОЧИЊЕ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR SRBIJA VESTI

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек изјавио је да се очекује да Агенција за лекове и медицинска средства до краја недеље да дозволу за почетак имунизације Фајзеровом вакцином која је данас стигла у Србију, а да вакцинација почне наредне недеље.

Ђерлек је рекао да је у Србију данас стигло 4.875 доза те вакцине и да је она ускладиштена према протоколу. Он је рекао да су представници АЛИМС на седници Kоординационог тима рекли да се очекује да у јануару стигне још 21.000 доза вакцине Фајзер.

На питање ко ће се први вакцинисати, рекао је да ће се у току дана тачно знати ко ће први добити ове вакцине.

Он је додао да је одржан први састанак Националног координационог тима за имунизацију и да ће се оперативни план за имунизацију која ће се обављати у 2021. мењати у складу са пристизањем вакцина.

Ђерлек је рекао да је данас велики дан за Србију у борби против Цовида19 и да је Србија показала колико је на европском и светском нивоу поправила свој статус.

-Држава чини све напоре да оно што обећа и испуни. Председник државе је обећао да ће доћи прве количине Фајзерове вакцине до краја године, данас је 22. децембар, обећање је испуњено. Министар здравља је рекао да ће доћи у уторак, данас је такође уторак, рекао је Ђерлек.
Аутор: Тањуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *