НИСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ И УВЕЋАНА ПОТРОШЊА ПРОБЛЕМ СНАБДЕВАЊА ГАСОМ У АПАТИНУ

APATIN SOMBOR SRBIJA VESTI

Одређен број домаћинстава у Апатину која се греју на гас, протеклих дана пријавила су проблеме у снабдевању. Kако кажу, станове је немогуће загрејати јер су више пута током дана принуђени да ресетују гасне котлове, позивају сервисере уређаја на интервенцију, а узрок неправилности у раду инсталације грејања је недовољан притисак у мрежи. О проблему на дистрибутивној гасоводној мрежи у Апатину обратили смо се Јавном предузећу “Србијагас”.

Из овог предузећа кажу, да су за проблеме у испоруци гаса одговорне ниске спољне температуре ваздуха, енормно увећана потрошња, као и велики број нових домаћинстава који су протеклих годину дана прикључени на гасоводну мрежу у нашој општини, што у целини представља велико оптерећење на постојећи систем снабдевања.

Тврде да је снабдевање гасом отежано само у појединим деловима града, у домаћинствима која се налазе на рубним деловима мреже, оним најудаљенијим од гасне станице.

Не ради се о ограниченој испоруци гаса купцима. Узрок проблема су изузетно ниске температуре које су енормно повећале потрошњу гаса, и то је довело до смањеног притиска у систему. Томе морамо додати и 250 нових корисника који су се прикључили на мрежу последњих годину дана. Kако кажу овај проблем ће бити отклоњен изласком из температурног минуса и додатном гасном станицом, чија је изградња планирана у апатинском насељу “Мала Босна”.

Готов је пројекат, и изградња додатне станице ће бити завршена у овој календарској години са чиме улазимо спремни у следећу грејну сезону. Нова станица ће додатно обезбедити неопходне количине гаса у систему, поручују у “Србијагасу”.

Из овог предузећа су данас апелови на грађане који немају проблема са снабдевањем, да буду солидарни и да у наредним данима покушају смањити потрошњу овог енергента, и на тај начин допринесу стабилности гасног система у Апатину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.