ИЗЛОЖБА ЂУРЂИЦЕ МРКАИЛО – БАЛГАВИ У АПАТИНСКОЈ ГАЛЕРИЈИ

APATIN KULTURA VESTI

У апатинској галерији „Меандер“ је актуелна изложба Ђурђице Мркаило – Балгави. Поставка скулптура и фото-принтова уметнице из Сомбора ће трајати до 08. јануара наредене године, а Апатинци ће моћи да је погледају сваког радног дана од 8 до 14 часова.

Ђурђица Мркаило – Балгави је у својој изјави истакла да воли Апатин и нагласила да је јој се простор галерије “Меандер” изузетно допада.

-У галерији има много светла и простор је веома инспиративан. Лајтмотив изложбе је путовање, јер је читав наш живот једно путовање, а поред скулптура поставку чине и фотографије. Мермер је материјал који се дуго обрађује да би се добила квалитетна скулптура, па за једно дело треба уложити много труда и времена, рекла је Ђурђица. Она је нагласила да љубав према овој врсти уметности датира од малих ногу.

Говорећи о својим успесима, уметница из Сомбора је истакла да јој је једно од најдражих признања у каријери то што се у Бањи Јунаковић налази једна њена изузетно драга скулптура.

Ђурђица Мркаило – Балгави је 1992. године завршила средње образовање, профил Инокореспондент-сарадник у Гимназији „Вељко Петровић“ Сомбор, а 2002. године је дипломирала на Факултету уметности у Приштини – Звечану, на ликовном одсеку, смер вајарство,у класи професора Пека Никчевића. На истом факултету је 2007. године завршила магистарске студије и одбранила магистарску тезу “Скулптура-време-простор”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *