POKRAJINSKI SEKRETAR ZA ZDRAVSTVO DR ZORAN GOJKOVIĆ U SOMBORSKOJ OPŠTOJ BOLNICI

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Radovi na adaptaciji prostora za prvu angio-salu u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru teku po planu. To je krupan korak u budućem radu ove ustanove koja pruža usluge za više od 200.000 stanovnika Zapadnobačkog okruga, jer će imati najsavremenije lečenje u kardiovaskularnim obolenjima, koje sa 57 odsto smrtnosti predstavljaju najveći problem građana Vojvodine- izjavio je juče dr Zoran Gojković, Pokrajinski sekretar za zdravstvo prilikom posete Opštoj bolnici.
On je dodao da je Pokrajinska vlada završila javnu nabavku vezanu za angio- salu, i najavio da će u bolnicu uskoro stići angio-aparat za lečenje bolesnika. Inače, lekari ove ustanove se nalaze na edukaciji na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. Time će značajno poboljšati nivo zdravstvene zaštite u Somboru i ovom regionu. Vrednost ove investicije je 12 miliona dinara.
-Sombor je najudaljeniji grad od Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, a to znači da su pacijenti iz ovog grada ujedno u najugroženiji, kada dobiju infarkt ili imaju kakve druge tegobe sa srcem, a našem vozilu treba pedeset minuta do auto-puta kod Vrbasa, pa smo uvek na granici optimalnog vremena za intervenciju koja spasava život osoba koje su doživele infarkt- kaže dr Milan Grba, direktor bolnice.
On dodaje da će angio-sala u Somboru spasila mnoge živote, smanjiti liste čekanja na itervencije.Gradonačelnica Dušanka Golubović zahvalila se na izuzetno važnoj pomoći za žitelje Sombora i Zapadnobačkog okruga.