OO SPS APATIN ODRŽAO SASTANAK U ROMSKOM NASELJU

APATIN POLITIKA VESTI
Članovi rukovodstva OO SPS – Apatin, povodom predstojećih parlamentarnih izbora, održali su sastanak sa članovima mesne organizacije u Romskom naselju koja broji blizu 300 članova.
Sastanak u prepunoj sali tamošnjeg Doma kulture otvorio je Zoran Ignac, predsednik Romske zajednice i predsednik 17. mesne organizacije OO SPS – Apatin, a velikom broju prisutnih potom se obratio dr Živorad Smiljanić, predsednik OO SPS – Apatin i predsednik opštine, koji je prethodno dočekan gromoglasnim aplauzom i ovacijama, kao čovek koji je zaslužan što je to Romsko naselje, jedno od najvećih u Srbiji, najuređenije na prostoru države, pa i šire.
– Ulice su asfaltirane i čiste, uveli smo rasvetu, vodovod i kanalizaciju, a do svake kuće doveli smo struju i vodu. Zajedničkim projektom Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada i lokalne samouprava u toku je izgradnja kupatila za 50 porodica, a taj projekat realizuje se i u sonćanskom naselju Roma. Nadam se da će on biti nastavljen i sledeće godine. U proteklom periodu finansirali smo izgradnju vrtića, ambulante, prelepe zgrade Doma kulture, gde deluju brojne sekcije Kulturno-umetničkog društva i Udruženja građana “Zlatno sunce”, kao i izgradnju sportskih terena i drugih infrastrukturnih objekata. U budućem periodu dovršićemo započeto i nastaviti sa daljim ulaganjem – rekao je, između ostalog, dr Živorad Smiljanić, ističući da je SPS u Apatinu uvek imala dobar izborni rezultat u Romskom naselju.
Miodrag Bakić, sekretar Izvršnog odbora SPS – Apatin i zamenik predsednika opštine, rekao je da veliki broj Roma završi osnovnu školu, dosta njih upiše srednju, a ima i onih koji su nastavili svoje obrazovanje na višim i visokim školama.
– Naša opština obezbeđuje besplatan prevoz do škola za svu decu. Plaćamo im užine, knjige i produženi boravak. Veoma je važno da završe barem osnovnu školu kako bi ubuduče lakše došli do zaposlenja – rekao je Bakić.
Sastanku su prisustvovali i Milan Lavrnić, sekretar Mesne zajednice Apatin, koji je istakao da su Romi uvek bili za uvođenje mesnog samodoprinosa od 1 i 3 %, kao i Miloš Đerić, kandidat za narodnog poslanika ispred SPS na predstojećim izborima i predsednik Saveta socijalističke omladine opštine Apatin.
Dr Živorad Smiljanić, pre početka sastanka, obišao je najmlađe polaznike muzičke sekcije, koju u novootvorenom Domu mladih vodi Adam Vidaković, predsednik KUD-a “Mažoret” iz Sonte.
Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *