APATIN DOBIO NOVI AUTOBUS ZA PREVOZ UČENIKA

APATIN DRUŠTVO VESTI
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Tomislav Jovanović, uručio je ključeve školskih autobusa predsednicima 21 opštine i gradova za prevoz učenika iz seoskih sredina do škole, a među kojima je i apatinska opština. Ključeve je svečano preuzeo predsednik opštine, dr Živorad Smiljanić, koji se prigodnim govorom obratio prisutnima.
On je, između ostalog, rekao da lokalna samouprava iz svog budžeta godišnje izdvaja oko 20 miliona dinara za prevoz učenika iz svih naseljenih mesta do osnovnih i srednjih škola.
Školski autobusi, koje su lokalne samouprave dobile na korišćenje, omogući će bolji pristup obrazovanju učenicima iz seoskih naselja, socijalno-ekonomski nestimulativnih sredina i učenicima sa smetnjama u ravoju i invaliditetom, a što će doprineti smanjenju prevremenog napuštanja obrazovanja i boljim uslovima školovanja.
Finansijska sredstva obezbedilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru projekta DILS “Pružanje unapređeih usluga na lokalnom nivou”. Projekat se finansira sredstvima kredita Svetske banke. Vrednost ugovora iznosi 856.380 evra.
Predsednici opština i gradonačelnici, kojima su uručeni ključevi i prateća dokumentacija, poručili su da će autobuse koristiti ne samo za prevoz dece do škole i nazad, već i za odlazak u bioskop, pozorište i na takmičenja.
Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *