ODRŽANE KONSTITUTIVNE SEDNICE ZA SAVETE MESNIH ZAJEDNICA U SELIMA OPŠTINE APATIN

APATIN POLITIKA VESTI

Na 1. konstitutivnoj sednici Saveta MZ Prigrevica konstatovan je saziv od 9 novih članova, svih 9 sa liste ,,Za naprednu Prigrevicu”, a kojima su građani ovog sela ukazali apsolutno poverenje. Među njima, za predsednika je jednoglasno izabrana Milica Zorić, ekonomista, dok je za njenog zamenika odabran Goran Nesvanulica, tehničar pivarstva.

Na sednicama u Prigrevici i Sonti, u ime Opštinske uprave, prisutne je pozdravio i poželeo im uspeh u budućem radu pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije, Jevto Milojević.

Za predsednika Saveta MZ Sonta odabran je Dejan Stojaković, poljoprivrednik, a za zamenika Sanja Jakšić, medicinska sestra, od ukupno 9 novih članova, svih 9 sa liste ,,Za naprednu Sontu”.

Dragan Radojević, sekretar MZ Sonta istakao je kako se nada da će tim koji su Sonćani izabrali da predstavlja njihovo selo, pokušati da reši ako ne sve onda bar veći deo problema u Sonti, a koje prethodna vlast nije rešila.

– Izazovi i problemi su veliki. Trudićemo se da uradimo ono što je prioritetno u selu. Zacrtali smo nekoliko ciljeva, da uradimo zelenu pijacu, zatim fekalnu kanalizaciju, atmosfersku kanalizaciju. Važno je da rekonstruišemo rubne delove sela, da napravimo makadam puteve i trotoare. Želja nam je da stvorimo takve uslove da mladi ostanu na selu, te da na novom dečijem igralištu koje smo skoro napravili već za dve godine bude duplo više dece nego sada, rekao je za Radojević.

Svilojevo takođe ima novih 7 članova Saveta Mesne zajednice u svom selu i svih 7 su sa liste ,, Zajedno za Svilojevo”. Novi predsednik ovog Saveta je Marijana Karan, ugostitelj, dok je za zamenika odabran Atila Rižanji, profesor geografije.

U Kupusini je takođe održana 1. konstitutivna sednica Saveta MZ Kupusina. Na ovoj sednici konstatovan je novi saziv od 7 članova, svih 7 sa liste Grupe građana ,,Za Kupusinu, za naše selo”. Za predsednika je odabran Robert Rekeće, mlinar, a za njegovog zamenika Eva Dubac, mast. inž. građevinarstva.

U Savetu MZ Romsko naselje, naredne četiri godine, stanovnike ovog naseljenog mesta predstavljaće sledećih 7 članova: Zoran Ignac, Leonardo Ignac, Savo Đurđević, Danijel Mišković, Danijela Ignac, Zoran Balog i Zoran Mišković.

Mesna zajednica Sonta, konstitutivna sednica 2017 (4) Mesna zajednica Sonta, konstitutivna sednica 2017 (3) Mesna zajednica Sonta, konstitutivna sednica 2017 (1) Mesna zajednica prigrevica, konstitutivna sednica 2017 (5) Mesna zajednica prigrevica, konstitutivna sednica 2017 (6)