SOMBORSKOJ BOLNICI STIŽE NOVI CT APARAT

APATIN EKONOMIJA VESTI

U Pokrajinskoj vladi danas su direktorima 18 zdravstvenih ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina, uručeni ugovori vredni 400 miliona dinara, za nabavku medicinskih aparata i druge opreme. To su, između ostalih, tri nova CT-aparata za bolnice u Sremskoj Mitrovici, Somboru i Kikindi, kao i nova angio-sala za Klinički centar Vojvodine, sedma po redu u Vojvodini, čime će biti stvoreni uslovi za adekvatan tretman neuroloških i vaskularnih bolesti.

Ugovore je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je rekao da je Pokrajinska vlada, uz zalaganje samih zdravstvenih ustanova u Vojvodini, uspela da zaustavi negativne procese u zdravstvenom sistemu na teritoriji Vojvodine i da ovu oblast stavi u vrh prioriteta.

„Najvažnija vest jeste da ćemo u narednih 60 dana imati dodatnih milijardu dinara na raspolaganju za dalje nabavke najsavremenije opreme za ceo zdravstveni sistem u Vojvodini. I druge regionalne bolnice će moći da konkurišu za nabavku CT aparata i uspećemo da nabavimo nove magnetne rezonance za Klinički centar Vojvodine. Za potrebe zdravstvenog sistema u Vojvodini biće omogućena nabavka najsavremenije medicinske opreme“, rekao je predsednik Mirović.

On je podsetio da je Pokrajinska vlada za godinu i po dana, uspela da pokrene velike investicije, kao što su nova zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu, kompletna rekonstrukcija dela Opšte bolnice u Pančevu, nabavka 21 sanitetskog vozila za manje razvijene opštine i rekonstrukcije Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, Klinike za infektivne bolesti i Klinike za bolesti uva, grla i nosa u okviru Kliničkog centra Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković je naveo da je Pokrajinska vlada za unapređenje zdravstva u Vojvodini u prošloj godini obezbedila 1,85 milijardi dinara i da se, danas potpisanim ugovorima u vrednosti od 400 miliona dinara, nastavlja sa ulaganjima, što govori o odnosu Pokrajinske vlade prema zdravstvu i svesti o ulozi i značaju opremanja zdravstvenih ustanova najsavremenijom opremom.