ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Директор Јавног комуналног предузећа “Наш Дом” Небојша Смиљанић изјавио је данас током смотре мезанизације и зимске службе да ово предузеће спремно дочекује зиму и снежне падавине.

Одржавање се обавља по оперативном плану Зимске службе и штаба за управљање који верификује план и у контакту са запосленима у овој служби прати његову реализацију. Апатинске саобраћајнице су подељене у две приоритене групе укупне површине 300 000 квадрата. На њима се обавља сољење, и по потреби чишћење снеге, док се на осталим саобраћајницама из треће категорије ради само чишћење а по потреби и сољење, изјавио је Смиљанић.

Он је напоменуо да у овом предузећу путарске соли има довољно као и то да ће у зимској служби за уклањање снега бити ангажовано десетак машина опремљених плуговима и ралицама.

На лагеру имамо 215 тона соли, и то би требало да буде довољно за предстојећу сезону. Уколико буде било потребе доступне су нам и додатне количине које наше предузеће може прибавити у сваком моменту. Опремљени смо са три камиона кипера са плуговима за чишћење снега, три трактора такође опремљена за чишћење, а ту су и багери и комбиноване машине уколико буде неопходно да и они интеревенишу, поручио је Смиљанић.

Он је још додао да ће у овом предузећу за рад у зимској служби бити ангажовано 25 радника подељењих у две групе, првог и другог степена приправности. -Зимска служба ће бити у приправности од половине новембра а реаговаће у зависности од временских прилика и ситуације на терену, поручио је Смиљанић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *