МЛАДЕНУ ЖИВКОВИЋУ УРУЧЕНА КЊИЖЕВНА НАГРАДА “МИОДРАГ БОРИСАВЉЕВИЋ”

APATIN KULTURA VESTI

Апатински културни центар је и ове године организовао конкурс за најбољу кратку причу и награду “Миодраг Борисављевић”, на који је стигло 144 приче из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Румуније. Овогодишњи селектор Мухарем Баздуљ, књижевник из Травника, који живи и ради у Београду, одлучио је да награду „Миодраг Борисављевић“ за 2020. годину добије Младен Живковић из Сомбора, који је на конкурс послао причу „Најбољи другови“ под шифром „Сиријус“.

Због лоше епидемиолошке ситуације пети Фестивал кратке форме „Потпис“ у оквиру чијег програма је лауреату требала бити уручена награда је отказан. Плакету са ликом “Миодрага Борисављевића” Младену Живковићу је данас у просторијама апатинског Културног центра предала директорица ове установе, Данијела Обрадовић а Живковић се захвалио на награди и истакао да му ово признање пуно значи, посебно јер га је добио баш у комшијском Апатину.

-Лепо је освојити било какву награду, а посебно када је селектор Мухарем Баздуљ. Част је добити награду која носи име Миодрага Борисављевића, који је писао о Дунаву и шумама које га окружују, што мени много значи. Награђена прича је настала случајно и писана је баш за овај конкурс. Од када знам за себе волим да читам и књижевност је увек била присутна у мом животу, а последње две до три године и пишем кратке приче, рекао је Младен Живковић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *