ИЗЛОЖБА ЕКСЛИБРИСА У ГАЛЕРИЈИ “МЕАНДЕР”

APATIN KULTURA VESTI

У апатнској Галерији “Меандер” тренутно је актуелна међународна изложба Екслибриса која ће трајати до 3. децембра. Изложено је 145 радова које потписују 39 аутора из 17 земаља, а Апатинци поставку могу погледати сваког радног дана од 8 до 14 часова.

Поред традиционалне слободне, ове године друга тема је била “Буђење”, а на конкурс су стигли Екслибриси домаћих, али и уметника из Норвешке, Немачке, Америке, Црне Горе, Украјине, Пољске, Белгије, Италије, Румуније, Босне и Херцеговине, Мексика, Аргентине, Турске, Чешке, Грчке и са Тајланда.

Према речима Јоване Момчиловић, уреднице ликовног програма Галерије “Меандер”, изложба је разноврсна по техници и тематици.

-Ово је идеална прилика да посетиоци виде како људи размишљају и на који начин реализују своје идеје. Изложба је квалитетна, тако да би сви који воле уметност требали да је погледају. Апелујем на Апатинце да се приликом доласка у Галерију придржавају свих прописаних мера у борби против Корона вируса, поручила је Јована Момчиловић.

Као и ранијих година трочлани жири Уметничког савета је одабрао два најбоља рада, по један за сваку тему. На слободну тему је награђен рад под називом “Фантазија”, ауторке Миранде Марцеле из Италије, а најбољи рад на тему “Буђење” по мишљењу стручног жирија је урадио Павел Хлавати из Чешке.

Постојећу колекцију Културног центра Апатин са радовима који су пристигли ове године, сада чини 1044 Екслибриса.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *