ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ У СОМБОРСКИМ СРЕДЊИМ ШКОЛАМА

APATIN SOMBOR VESTI

ЂАЦИ СТВАРАЈУ БОЉЕ УСЛОВЕ

 У СОМБОРСКИМ средњим школама у току је гласање ученика у оквиру партиципативног буџетирања, а ученички парламенити    су сами организовали гласање, неки га спроводе онлајн, а неки путем гласачких листића.Ђаци су већ раније одабрали предлоге и сада се бира пројекат за који сматрају да им је најпотребнији,и који ће бити уврштен у буџет Града Сомбора за 2021.

Пројекат за одговорну власт Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и Град Сомбор омогућили су срењошколцима да сами одлуче где би требало уложити средства да би услови рада и боравка у школама били бољи.Предлози са највише гласова биће послати Градској управи на разматрање и укључивање у буџет града за наредну годину.

Град Сомбор уз подршку УСАИД већ другу годину за редом спроводи процес партиципативног буџетирања у средњим школама у Сомбору.   Предлози које ученици дају углавном се односе на ИТ опреме, дидактичка средства и паметне табле, клима -уређаје, набака опреме и све оно што школе не могу кроз редовно одржавање да остваре- каже Антонио Ратковић, градоначелник Сомбора.

 Директорка Средње медицинске школе „Др Ружица Рип“ Жужана Фридрих истакла је да су ученици веома озбиљно схватили ову прилику и изабрали предлоге који ће им користити за практичну наставу.

 –Ђаци су то одговорно и зрело схватили и заиста су имали предлоге врло реалне и за њих корисне, тако да прошле године су успешно одрадили уређење тоалета на једном нивоу. Ове године су се фокусирали на предлог који им је прошле године био на другом месту, а то је опрема за практичне вежбе-вели Фридрих. Гласање траје до 18.новембра.      

  ЛУТКЕ

-ЛУТКЕ нам највише недостају у овом моменту, и то јесте дошло до изражаја пошто ученици не могу на праксу у болницу, онда нам требају лутке за обуку здравствене неге. Иначе, све вежбе се изводе у школи-појашањава Жужана Фридрих.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *