ОДРЖАНА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ПРИОБАЉА- ГИМНАЗИЈИ ЧЕК НА 10.000 ЕВРА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Поводом Међународног Дана Дунава, данас је у Апатину одржана акција чишћења приобаља, од кајак кућице до шумског газдинства ЈП “Војводинашуме”.

У акцији су учествовали чланови Еколошког покрета “ Let’s Do It”, чланови апатинскog удружења „Франц Шпајзер“, чланице Одбојкашког клуба „Апатин“, кошаркаши КК „Апатин“, фудбалери ОФК „Младост“ и ученици апатинске Гимназије.

-Данас се одржава симултана акција чишћења у седам градова. Поред Апатина, чисте се Смедерево, Кладово, Голубац, Београд, Сомбор и Нови Сад. Ова симболична акција има поруку којом желимо да кажемо да је крајње време да кренемо са зеленом економијом, да будемо одговорни потрошачи, да се сваки дан трудимо како би променили окружење и учинили га здравијм за живот, изјавила је Сабина Kерић, представница еколошког покрета “ Let’s Do It”.

Сакупљено је преко двадесет џакова комуналног отпада, стакла, старог папира и пластике. За најмлађе учеснике организовано је кратко предавањена на тему екологије, обезбеђенe мајице и освежење a најуспешнији у данашњој акцији награђени су пакетима безалкохолних пића организатора, компаније Coca-Cola.

ГИМНАЗИЈИ НИКОЛА ТЕСЛА ЧЕК НА 10.000 ЕВРА

Ученицима гимназије „Никола Тесла“, који су у оквиру школског конкурса у прикупљању амбалажног отпада сакупили највише искоришћене амбалаже данас је уручен чек на 10.000 евра којим ће бити финансирано опремање дела школског дворишта. Чек је примио директор апатинске Гимназије, Милан Дражић.

-Крајем маја, компанија Coca-Cola је упутила позивно писмо средњим школама које се налазе у градовима на Дунаву. У првом моменту ми се учинило да нећемо успети, јер наша школа по броју ученика није велика, поредећи је са онима у Смедереву, Београду или Новом Саду. Међутим, наши ученици су веома озбиљно схватили овај задатак и активно учествовали у скупљању амабалажног отпада, што нам је на крају и донело победу на овом конкурсу, каже Дражић и додаје да ће у договору са спонзором новац уложити у спортске терене и реквизите.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *