НОВО ЗЕЛЕНИЛО И РЕКВИЗИТИ НА ОБНОВЉЕНОМ COCA-COLA ПАРКУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Поводом Међународног Дана Дунава а у оквиру акције чишћења приобаља, чланови удружена “Франц Шпајзер” из Апатина посадили су саднице Шаренолисног дрена на обновљеном Coca-Cola еко парку.

-Удружење љубитеља природе “Франц Шпајзер” је ове године учествовало у акцији озелењавања Еко парка, који је у претходном периоду више пута био девастиран. Посадили смо саднице Шаренолисног дрена које ће поред тога што су декоративне, у наредном периоду пружити заклон и неопходну хладовину за децу и родитеље који овде буду проводили слободно време, изјавила је Власта Миленковић, представница овог удружења. Она је апеловала на грађане да чувају ово игралиште како би га користиле и будуће генерације.

Коментаришући реконструкцију Еко парка, помоћник председника општине Апатин, Јевто Милојевић позвао је грађане да учествују у манифестацији Дан Дунава, која се наставља сутра, на истој локацији.

-Апелујем на све грађане који посећују игралиште да га одговорно користе како би што дуже трајало. Дан Дунава настављамо да обележавамо и сутра на платоу код кајак кућице програмом који почиње од 21:30. Дунав је наш коридор који нас повезује са целом Европом, те ћемо ову традицију обележавања Дана Дунава настављати и наредних година. – рекао је Милојевић.

У склопу реконструкције игралишта, поправљена је љуљашка гнездо, офарбани су дрвени делови клупа, постављена је тартан подлога, а стари тобоган је замењен новим.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *