СЛЕДИ НАМ НАЈТОПЛИЈИ ПЕРИОД ОВОГ ЛЕТА!

APATIN DRUŠTVO VESTI

У наредних седам дана, тачније до 14. августа, услед утицаја серије циклона у области Атлантика и Велике Британије на чијој предњој страни ће се покренути струјање из Африке, очекује нас углавном стабилно и топло време, а у већини дана и веома топло. Мање освежење треба очекивати у четвртак увече и у ноћи ка петку уз пролазне пљускове и грмљавину локалног карактера, да би потом уследио вероватно најтоплији период овог лета, уз велике шансе да почетком наредне седмице максималне температуре прелазе 35°C.

Данас и сутра током већег дела дана задржаће се претежно сунчано и стабилно време, уз даљи постепен пораст температура. Ноћне и јутарње температуре ће током овог периода још увек бити пријатне, док ће у најтоплијем делу дана жива у термометрима прелазити 30°C.

Mаксимална дневна температура данас ће бити од 33 до 35°C, а понегде ће бити и тропска ноћ. Сутра ће се јутарње температуре кретати између 18 и 22°C, а максималне дневне од 31 до 33°C. Увече и у ноћи ка петку очекује се дестабилизација, уз јачање облачности понегде се очекује пљусак праћен грмљавином. У појединим местима, остаће суво.

Од суботе се очекује нови пораст температуре, а почетком следеће недеље жива у термометру ће прећи 35 подеок на Целзијусовој скали. У данима викенда и почетком наредне седмице очекује се стабилно, претежно сунчано и све топлије време. Јутарње температуре кретаће се око 20°C уз појаву тропских ноћи, а максималне дневне биће у интервалу од 32 до 35°C.

Још увек је рано говорити о детаљима, али по свему судећи, у првој половини предстојеће седмице може нас задесити најјачи тропски талас овог лета. Јутарње температуре неће се спуштати испод 20°C, а у већим градовима испод 23°C, што ће бити врло проблематично за квалитетан сан, док ће дневне температуре 2-3 дана прелазити 35°C. (Војводина метео)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *