MLAD SE PROMENI ZA POSAO POKRENI

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta upućuje poziv mladima do 30 godina iz apatinske opštine i Zapadnobčakog okruga na trodnevni besplatan trening “Jačanje kompetencija za radni angažman u organizacijama civilnog društva” u koji se realizuje u okviru projekta “MLAD SE PROMENI, ZA POSAO POKRENI 2.0 – osnaživanje mladih Zapadnobačkog okruga za aktivno traženje posla” koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Trening će se održati u periodu od 23. do 25. novembra 2016. godine u Vili “Kronić” u Somboru.

Primljene-i učesnice/i će imati priliku da steknu osnovna znanja i veštine potrebne za radni angažman u organizacijama civilnog društva kao što su: kreiranje programa, fandrejzing – prikupljanje sredstava, upravljanje finansijama, događajima, projektima, timski rad, monitoring i evaluacija i sl.

Zainteresovani nezaposleni mladi mogu se prijaviti za učešće u projektu najkasnije do petka, 18. novembra, 2016. popunjavanjem aplikacionog formulara na sajtu Somborskog omladinskog Buma, a u slučaju nedoumica da se obrate Centru za kulturu i obrazovanje Sonta. (LINK za prijave)

Obezbeđeni su smeštaj, hrana i troškovi prevoza, a za 5 najmotivisanijih učesnika, nakon treninga, finansiraće se petodnevna “džob šedouing” aktivnost u jednoj od razvijenih organizacija u Srbiji, radi upoznavanja sa načinom njihovog rada i prirodom profesionalnih angažmana u civilnom sektoru.