МИШО ЋОСИЋ: ВЕЧНОСТ У ПРОЛАЗНОСТИ

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

У трећој емисији најновијег серијала “ Речи, боје и звуци “, гост је био Милан Мишо Ћосић, који је, недавно објавио своју трећу збирку поезије “ Вечност у пролазности “. Говорио је, пре свега, о себи.

-Рођен сам у Апатину 1956. године. Средњу школу сам завршио сам у Загребу, а дипломирао 1986. Године у Осијеку, на Факултету за физичку културу. Радим у Основној школи “ Жарко Зрењанин “ у Апатину где и живим. Радећи као тренер, са спортистима сениорима освојио сам титуле државних првака, а као професор физичког васпотања титуле првака Србије са својим ученицима. Објављивао сам у часописима и књижевним гласилима. Члан сам Друштва књижевника Војводине и Удружења књижевника Србије – укратко је Ћосић испричао садржај свог живота.

Након тога , наш гост је говорио о промоцији своје последње књиге “Вечност у пролазности “ . Читао своје песме, уз објашњење сваке, посебно оних из књиге “ Ћутање са Богом. Наиме, у тој књизи он је писао о деци из Специјалне школе “ Вук Kараџић “ у Сомбору у којој је радио шест година. Те песме су биле најпотресније, а то су осетили и песник и аутор, а вероватно и наши слушаоци.

Један спортиста, инвалид колицима, оборио је Гинисов рекорд дужине вожње у колицима, а ја сам га тренирао. Својим највећим успехом сматрам спасавање девојчице у Бањи Јунаковић којасе давила и није показивала знаке живота целих десет минута – говорио је песник о најпотреснијим моментима у животу, одакле је црпио инспирацију за песме.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *