ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОСЕТИО АПАТИН

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

У оквиру кампање „Будућност Србије“ председник Александар Вучић посетио је Западнобачки округ. На том путу поздравио је грађане у Сивцу, Кули, Оџацима, а затим и у Апатину где се испред Предшколске установе „Пчелица“ обратио окупљеним грађанима.

– Дошао сам да обиђем Апатин да разговарам са свим људима различитих општина Западно-бачког округа и да посетим како изгледа то што они који су требали да ураде, да направе много раније, нису па смо то морали ми. Толико фабрика сам отворио да они сви заједно кад се скупе у наредних десет година да их обилазе свакодневно не могу ни да их обиђу, а камоли да нешто направе од свега онога што нису урадили у претходном периоду. Захвалан сам, драги пријатељи, што ви добро разумете шта је труд и марљивост, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Осврнуо се на оно што су људи из претходних гарнитура власти добро урадили у Апатину, па град нема проблема са водом и канализацијом, и додао да је на овој власти да учини да и Пригревица добије фекалну канализацију, да у Сонти буду решени проблеми, и да и села апатинске општине буду на нивоу Апатина.

У свом говору председник је поменуо и питање инвестиција и доласка инвеститора у општину Апатин.

– Пошто имате доста људи запослених у једној од најбољих и највећих фабрика у Суботици, разговарао сам са директором те фабрике. Он ће један велики погон да премести у Апатин и овде да направи радна места за 300, а затим и 400 људи. Разговарао сам са свима око будуће луке. Иако је добијена Слободна зона, ви знате шта је било са приватизацијама. Гледаћемо, иако то није лако због односа са Хрватском, да решимо ово питање. То би значило много више посла за све становнике Апатина. И остаје нам још један инвеститор у Апатину, и то не мора да буде велики после овога за кога мислим да ће бити велико изненађење и велика нада за вас када се то обелодани, и решили бисмо Апатин. Иако се у Бањи „Јунаковић стабилизовала ситуација, много више новца смо спремни да улажемо него што је то било могуће раније, да бисте добијали већи број туриста из Хрватске, Мађарске и, наравно, из Новог Сада и Београда. Ово сам рекао зато што знам колико мало траже људи у Апатину, и, морам да будем искрен, колико смо Апатину мало и дали. Сада је време да Апатин добије прво овај један велики погон, затим још једну инвестицију, једну фабрику, да уредимо Бању „Јунаковић“, уведемо сву инфраструктурну мрежу у Пригревицу и Сонту и сва друга насељена места општине да би људи у Апатину могли да се осећају као развијени део Србије, као део Србије о којем бринемо, изјавио је председник Вучић.

Он се захвалио на пажњи и подршци коју су му окупљени грађани пружили и рекао да захваљујући марљивости и стрпљењу у Србији је смањена незапосленост.

– Више од 3.500 људи који су незапослени овде на 27.000 становника говори да имамо велики проблем и да морамо под хитно да га решавамо. Зато ми верујте да ћу дати све од себе да Сомбор, Апатин, Пожаревац, Зајечар, Ужице, места која нису добила онолико колико су добили Краљево, Крушевац, Ниш и неки други градови у Србији, да сада буду приоритет и да ти људи могу да виде да о њима бринемо. Хоћу да знате да бринем и хоћу да знате да сам безброј пута питао и људе у Покрајинској влади, али и људе на локалу шта је то што можемо да урадимо да помогнемо. И за изградњу ових јаслица помогло је чак и Министарство економије. Трудили смо се да нађемо паре са различитих страна да бисмо потпомогли Западно-бачком округу, додао је Вучић.

Грађани су од председника сазнали и да је у плану да се од Сомбора направи брза саобраћајница до Кикинде, преко Врбаса, Србобрана, Старог и Новог Бечеја. Тиме ће Западно-бачки округ бити боље повезан са другим деловима Војводине и Србије. Тај пројекат ће ући у нови инвестициони план од 10 милијарди.

– Захваљујући свему што сте ви урадили данас можемо да говоримо о новим плановима и пројектима, већим платама и пензијама. Плате у јавном сектору и за ове дивне васпитачице овде и за све друге, полицајце, људе запослене у Домовима здравља, лекаре и медицинске сестре, социјалне раднике, имаће значајно увећање пре краја године. Пензионери ће имати значајно повећање пре краја године, као и следеће и сваке наредне године, зато што смо уредили јавне финансије и успели да проведемо неопходне реформе, наговестио је председник Србије.

Према информацији организатора преседник је у Апатину говорио пред 1.200 грађана којима је обећао да ће чувати мир у региону јер је његов посао да сачувамо мир, али да увек и у сваком тренутку чува понос и достојанство народа и државе Србије. Обећао је да ће урадити и једно и друго не губећи децу, јер „децу за бацање више немамо“ и сачуваће образ Србије и њену будућност.

Председник Вучић је након обраћања окупљенима обишао Јаслице где су му деца рецитовала, а затим посетио и погон „ВЕРО“ у којем се упознао са радом ове приватне фирме. Након Апатина кампању је наставио у Сомбору.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.