PISMO SLUŠAOCA NEZADOVOLJNOG VIŠESTRUKIM KAŽNJAVANJEM ZA PREKORAČENJE BRZINE

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Redakciji radio Dunava stiglo je pismo slušaoca nezadovoljnog brojem prekršajnih kazni koje je primio za prekoračenje brzine.Prema njegovim rečima , nije mu jasno „zašto se kontrola brzine vrši na mestima na kojima nikada nije zabeležena niti jedna saobraćajna nesreća“.Pismo prenosimo u celosti.

Poštovani,
Pretpostavljam da vam je poznato kako su u našem gradu više od mesec dana postavljeni radari koji vas u prekoračenju brzine fotografišu i nakon toga vam na kućnu adresu stigne kazna za prekršaj.Pošto sam nekoliko puta kažnjen na istom mestu i za iste novce želim da postavim nekoliko pitanja javnosti ali i Upravi saobraćajne policije.
-Treba li nam hiljade prekršajnih kazni za prekoračenje brzine u delu od 150-200m pre izlaska iz Apatina?
-Čiji je nalog da se „snimaju prekršioci“ na mestima na kojima nikad nije zabeležena ni jedna saobraćajna nesreća? Ko to forsira da se na ovaj način kažnjavaju vozači koji nikad nisu činili nikakve saobraćajne prekršaje?
-Je li to pokazivanja sile i tehnike od naše narodne milicije ili naprasno punjenje budžeta.?Iako je jedno ili drugo, prevršilo je svaku meru…
Ceo svoj radni vek sam proveo i „zaradio“ u belom svetu ali da nigde takav običaj nisam video. Interesuje me da li se to radi i po našim velikim gradovima ili je to specijalitet samo manjih gradova poput našeg?
Da li smo mi Apatinci to postali reli – vozači kad se uspeva podeliti toliko kazni za brzu vožnju i za tako kratko vreme?
Mislim da je sve jasno- Naša milicija postavlja svoje snimatelje na mestima gde svaki vozač, videvši na 150 – 200m, saobraćajni znak za izlazak iz naseljenog mesta, svoju gradsku brzinu povećava na brzinu koja je dozvoljena vannaselja.
Uhvaćeni tzv. „reli vozači“ tako postaju neposlušnici koji svoju vožnju povećavaju, pre vremena, ni manje ni više nego 100 do 150m nego je to propisano.
Ako je to način da se oduzimaju pare i od poštenih ljudi, dobrih vozača, prave prekršioci i vozači koji ugrpožavaju bezbednost, onda je to u najmanju ruku SRAMOTA.
Isto tako mislim da se ovim ne puni budžet već se vređa inteligencija građana – vozača.Nadam se da će vaša redakcija objaviti ovo pismo , i nadam se odgovoru iz policije.Unapred vam se zahvaljujem.
S poštovanjem,
VOZAČ PENZIONER