ОДРЖАН ЗАВРШНИ САСТАНАК ЗА ЂАЧКЕ ПАРЛАМЕНТЕ У ПРОЈЕКТУ „ТАЛЕНТМАГНЕТ“

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Плавој сали општине Апатин јуче, 21. децембра 2022. године је одржан ТаленатМагнет Форум, а потом су ученици апатинских средњих школа присуствовали завршном састанку у скупштинској сали. Ови догађаји су одржани у склопу пројекта „ТаленатМагнет“ који је у оквиру Дунавског транснационалног програма, а односи се на привлачење и задржавање младих у општини Апатин.

Ђачким парламентима су се на састанку представили успешни појединци из разних сфера живота, различитих животних доба, искустава и знања. Ђацима су своје приче, свој пут, циљеве које су следили и шта они који се одлуче за тај пут могу да очекују пренели фудбалер, спортски новинар и хуманиста Видан Јеротијевић, кајакашица и чланица репрезентације Србије Дајана Уртајл, женски Интернационални мајстор шаха Марина Гајчин, мастер туризмолог менаџер у гастрономији и професор стручних предмета из области туризма и угоститељства Вања Медић, адвокат Зоран Марић, стоматолог специјалиста ортодонције др Ксенија Чанковић, дипл. инг и власник ИТ компаније Милица Ђурашиновић, као и дипл. Инг електротехнике и рачунарства-мастер Срђан Павић.

На самом почетку састанка излагаче, менторе и ученике је поздравио заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић, који је будућим надама општине Апатин пожелео да на најбољи начин процене у ком правцу ће даље развијати своје афинитете и који пут ће следити, као и много успеха у будућности у достизању постављених циљева.

-Верујем да ће овај састанак многима помоћи у доношењу одлуке како наставити усавршавање свог знања након средње школе. Имали су прилику да чују прелепа искуства својих успешних суграђана и сигуран сам да ће многи ђаци који су данас присуствовали предавању направити неку сличну, ако не и успешнију причу и ја им то у име општине Апатин од срца желим, поручио је Ђукић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *