NOVA OPREMA ZA JOŠ BOLJE REZULTATE

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

U kajak klubu „Panonija“ danas je održala prezentaciju nove opreme koji će koristiti najbolji takmičari ovog kluba što bi tebao biti motiv i drugim članovima da se bore i rade još marljivije. Uz podršku sponzora nabavljena su tri nova plovila, kajak jednosed i dva mini kajaka koji uz nabavku kompleta vesala zaokružuju ovogodišnje ulaganje od oko 3000 evra koji su realizovani uz podršku Apatinske Pivare, Džimikomerca i Boje Sombor. Na ovaj način klub bogate tradicije od preko šest decenija postojanja priprema zdravu konstrukciju za početak naredne sezone kad se očekuju još bolji rezultati.

-Prošle godine smo kupovinom jednog kajaka i nekoliko vesala počeli osveživanje našeg „voznog parka“, a to je ostvareno uz podršku Dunav osiguranja i Džimikomrca, a posebno lokalne samouprave koji su pratili naše redovne troškove, ističe sekretar kluba Dragan Popović.

Po njegovim rečima kad se zatvori period od dve godine u hangar kluba je ušla nova oprema vredna preko 5000 evra. Problem svih klubova u malim sredinama je izražen i u „Panoniji“. Mladi perspektivni takmičari odlaze na školovanje u veće gradove i upravo tamo realizuju sve naučeno u Apatinu. Zato u klubu već godinama organizuju školu kajaka i na taj način u novu takmičarsku sezonu kreću sa novom ekipom. Trenutno u klubu su dva odlična predstavnika kajak kanu sporta u Srbiji, Andrej Njari i Blanka Barat koji imaju potencijal za vrhunske rezultate ali na tom putu je isprečen problem nedostatka finansija ovog lepog ali skupog sporta.

Uz njih dvoje klub za narednu takmičarsku sezonu računa na još tridesetak mlađih takmičara koji ovogodišnjim rezultatima potvrđuju da će ovaj sport Apatinu i dalje donositi medalje i titule.

FONO Dragan Popović

kajak klub panonija kajak klub panonija 072781A3-9EF4-4392-A902-kajak klub panonija